SEB Vilniaus bankas „E.L.L. Nekilnojamo turto” prekybos centrams suteiks 104 mln. litų kreditų

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas finansuos vienos pirmaujančių šalyje nekilnojamojo turto rinkos bendrovės „E.L.L. Nekilnojamas turtas” prekybos centrą „Saulės miestas”. Šio didžiausio Šiaurės Lietuvoje prekybos ir pramogų komplekso statyboms bankas dešimčiai metų suteikė 64,3 mln. litų vertės kreditą. Taip pat bankas padidino kito šios bendrovės statomo prekybos ir pramogų centro Vilniuje „Panorama” finansavimą iki 39,4 mln. litų.
„Pastarieji metai pasižymėjo naujų prekybos centrų statybų gausa – džiugu, kad ne tik sostinėje, bet ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose. Vien per šiuos metus SEB Vilniaus bankas finansavo šešių stambių prekybos ir pramogų centrų statybas, iš viso šiemet tokiems projektams suteikėme kreditų daugiau kaip už ketvirtį milijardo litų”, – sakė SEB Vilniaus banko Verslo klientų ir institucijų departamento direktorius Aivaras Čičelis. Anot jo, šiuo metu SEB Vilniaus bankas finansuoja daugiau kaip pusę visų svarbiausių šalies investicinių projektų.
„Prekybos centras „Saulės miestas” bus Šiaurės Lietuvoje gyvenančių žmonių traukos centras, o „Panorama” pagrįstai pretenduos į vieno moderniausio komplekso Vilniuje vardą. Abiejų centrų lankytojų patogumui juose bus galima ne tik apsipirkti, bet ir maloniai praleisti laisvalaikį”, – teigė „E.L.L. Nekilnojamo turto” generalinis direktorius Andrejus Trofimovas. Pasak jo, „Panorama” bus paskutinis tokio masto projektas, įgyvendintas centrinėje Vilniaus dalyje, todėl jo statyboms skiriamas itin didelis dėmesys.
Planuojama, kad Šiauliuose centras duris lankytojams turėtų atverti jau 2006 metų rugsėjį, o „Panorama” – 2007 metų rudenį. Į naująjį prekybos centrą Šiauliuose iš viso bus investuota 89,2 mln. litų, o investicijos į prekybos centro Vilniuje statybas sieks 230 mln. litų.
Prekybos centras „Panorama” iškils buvusio „Vilniaus pieno” kombinato teritorijoje. Trijų aukštų pastate, 64,5 tūkst. kvadratinių metrų plote, įsikurs daugiau kaip 120 mažmeninės prekybos parduotuvių, 15 kavinių ir restoranų, po centru bus erdvi 1 900 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.
50 tūkst. kvadratinių metrų ploto užimsiančiame prekybos ir pramogų komplekse „Saulės miestas” įsikurs daugiau kaip 100 parduotuvių, prekybos centras „Rimi Hypermarket”, laisvalaikio zona su kazino, boulingo klubu, vaikų žaidimų kambariu ir sveikatingumo kompleksu. Moderniame pastate bus įrengti panoraminiai liftai, eskalatoriai, slenkantys takai ir 900 vietų automobilių aikštelė. Su Šiaulių autobusų stotimi sujungtame komplekse bus sukurta apie 500 naujų darbo vietų.
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „E.L.L. Nekilnojamas turtas” savo veiklą pradėjo 1999 metais. Be prekybos centrų „Saulės miestas” ir „Panorama”, bendrovė taip pat plėtoja biurų pastatų, daugiafunkcinių kompleksų ir daugiabučių gyvenamųjų namų projektus. Šiais metais „E.L.L. Nekilnojamas turtas” Vilniuje atidarė prekybos centrą „Mandarinas” ir Laisvės prospekte esantį A klasės biurų pastatą „L3”.
Per pirmąjį 2005 metų pusmetį SEB Vilniaus banko kreditų portfelis padidėjo 15,3 proc. ir birželio 30 dieną viršijo 6,7 mlrd. litų. Banko grupės turtas per šį laikotarpį padidėjo beveik 1,7 mlrd. litų arba 15,9 proc. ir viršijo 12 mlrd. litų. Per tris šių metų ketvirčius didžiausio Lietuvoje komercinio SEB Vilniaus banko grupė uždirbo 117,4 mln. litų neaudituoto grynojo pelno, t. y. 20 proc. daugiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį.

SEB Vilniaus bankas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.