Populiariausios dainos – įrašytos su krepšininkais

Lietuvos muzikos pasaulyje atsirado nauja tendencija: šalies muzikantai įrašinėja dainas su juodaodžiais krepšininkais. Tokiuose muzikos kūriniuose galima pastebėti ir vieną kryptingumą – jie įdainuoti lietuviškai ir angliškai, o ši partija atliekama repo stiliumi.

Lietuvius dainuoti su juodaodžiais krepšininkais paskatino keli žinomi prodiuseriai. „Garsiajam „Lietuvos ryto” krepšininkui Taironui Nesbiui (dar žinomam muzikiniu slapyvardžiu T-Nes, – aut. pastaba) nusprendus Lietuvoje išleisti savo albumą, darbo ėmiausi aš bei dar du prodiuseriai. Sumanėme, jog Taironui reikėtų įdainuoti kelias dainas su lietuviais – albumas sulauktų didesnio pasisekimo”, – JP tikino krepšininko prodiuseris Martynas Puchovičius.

Šis muzikos pasaulio atstovas, pasivadinęs slapyvardžiu Mr. P, kartu su T-Nes įrašė dainą „Kuo tu tiki”. Kūrinys, kuriame lietuviškai dainuojamas popsas, o angliškai – repas, radijo stočių topuose įsitvirtinęs jau ne vieną savaitę.

„Sėkmingai įrašę vieną dainą, nusprendėme eksperimentuoti toliau”, – pasakojo muzikos pasaulyje neseniai kaip atlikėjas debiutavęs Mr. P. MIA: APIE TOKIĄ DAINĄ SVAJOJO

„Visada svajojau įrašyti dainą su juodaodžiu. Susipažinusi su Taironu supratau, kad jis puikiai tiktų repo partijai mano dainoje „Nešk mane”, – kalbėjo Mia.

Vėliau T-Nes prodiuseriai šiai jaunai atlikėjai pasiūlė su juodaodžiu įdainuoti dar vieną kūrinį naujam jo albumui. „Net neatsimenu dainos pavadinimo, – apie įdainuotą kūrinį „Ar tu žinai?” šypsodamasi prabilo Mia. – Man daina „Nešk mane” gerokai artimesnė nei Tairono”.

Paklausta, kuo viena nuo kitos skiriasi šios dainos, atlikėja atsakė: „Praktiškai niekuo. Tiek manajame, tiek savajame kūrinyje T-Nes repavo, o aš romantiškai atlikau priedainį gimtąją kalba”.

Mergina sakė Lietuvoje pastebėjusi skirtingų rasių atlikėjų polinkį dainuoti kartu. „Tai vertinu labai teigiamai. Juk žmonėms atsibosta vien popsas. O tokiose dainose kaip mano ir Tairono skamba repo ir popso mišinys”, – tvirtino Mia.

STANO: TIKROJO HIPHOPO DAINA

Grupės „Delfinai” lyderis Stano neseniai vykusiame LNK dešimtmečio šou pasirodė su krepšininku Taironu. Kartu jie atliko garsios grupės koverį „Song 2”.

Paklaustas, ar šią dainą jis su T-Nes įdainavo ir naujajam savo albumui, Stano sutrikusiu balsu atsakė: „Jokios mes dainos neįrašėme. Tiesiog per televizijos šventę „pakreizėjom” su Taironu”. Pasakius, kad apie tai JP išdavė T-Nes prodiuseris, atlikėjas pagaliau prisiminė: „O, tikrai. Buvau visai pamiršęs. Įrašėme ne koverį, bet kitą dainą – „Party All Night”. Ją apibūdinčiau kaip tikrų tikriausią hiphopą”.

Šiai dainai muziką sukūrė Stano, o žodžius parašė pats Taironas.
Neišskiriamasis Lino Adomaičio ir Simonos Jakubėnaitės duetas taip pat įrašė dainą su juodaodžiu krepšininku. Tik ne su „Lietuvos ryto” žaidėju Taironu Nesbiu, bet su „Žalgirio” krepšininku Tanoka Berdu.

„Linui ir Simonai buvo siūlyta įrašyti dainą su T-Nes. Tačiau jie atsisakė, pasirinko kitą krepšininką ir „nubeždžioniavo” mūsų idėją”, – be pykčio kalbėjo T.Nesbio prodiuseris Mr. P.

Linas į šį pasakymą reagavo ramiai: „Esu didelis „Žalgirio” aistruolis. O Tanoka – mielas ir geras žmogus. Net nežinojau, kad tada pasidarė labai populiaru lietuviams įrašyti dainą su juodaodžiu”.

Atlikėjo teigimu, su T.Berdu įrašų studijoje neteko praleisti ilgai. Daina buvo įrašyta per penkiolika minučių.

„Esame įrašę kūrinį su Eurovizijos nugalėtoja Ruslana, tad plagijavimas mums būtų žema. Aš, Simona bei Berdas, įdainuodami dainą „I Love U”, siekėme išskirtinumo, stengiamės ją atlikti tarsi dainininko Vilo Smito maniera”, – tvirtino Linas.
Kęstutis Urbanavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.