Tyrimai patvirtino, kad Rumunijoje aptiktas paukščių gripas

Europos Sąjunga (ES) uždraudė iš Rumunijos importuoti gyvus paukščius bei paukštienos produkciją, kai atlikti tyrimai patvirtino, jog šalyje yra paukščių gripu apsikrėtusių ančių, remdamasi BBC naujienų tarnyba praneša ELTA.

Tačiau kol kas neturima įrodymų, kad tai – pavojingoji H5N1 viruso atmaina, Azijoje nusinešusi 60 gyvybių. Atliekami papildomi tyrimai.

„Trys Dunojaus deltoje esančioje fermoje pastipusios antys buvo užsikrėtusios paukščių gripu”, – sakė Rumunijos vyriausiasis veterinaras Jonas Agafitėjus (Ion Agafitei).

ES taip pat patvirtino informaciją apie tyrimų rezultatus. ES sveikatos apsaugos pareigūnai ketina ketvirtadienį surengti susitikimą susidariusiai padėčiai aptarti.

ES gyvus paukščius ir paukštieną uždraudė įvežti ir iš Turkijos, kur taip pat aptiktas virusas. Trečiadienį buvo pranešta, kad draudimas pratęsiamas iki balandžio mėnesio.

Tiek Rumunijoje, tiek Turkijoje buvo aptiktas H5 virusas. Tačiau reikia atlikti papildomų tyrimų, kad būtų išsiaiškinta, ar tai ne pavojingoji H5N1 atmaina.

2005-10-13 11:37

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.