Gamykla dar neveiks

Už Rimkų pastatyta plastikinės taros žaliavos gamykla bus atidaryta spalio pabaigoje, tačiau iš karto ji dar neveiks.

Vakar susitikime su Klaipėdos meru Rimantu Taraškevičiumi tai pranešė bendrovės „NB Europa” valdybos pirmininkas Klausas Volkeris Frenzelis.

Į chemijos gamyklą Lietuvoje investuota maždaug milijardas litų. Tai viena didžiausių investicijų mūsų šalyje.

K.V.Frenzelis sakė, kad nors gamykla bus atidaryta spalio 28 dieną, pirmąją produkciją ji pagamins po trijų mėnesių. Per tą laiką bus suderinti įrenginiai, sutvarkyti dokumentai. Gamykloje veiks dvi linijos, vėliau bus sumontuota dar viena – ji jau nupirkta. Įsteigta apie 230 darbo vietų, darbuotojai jau beveik surinkti.

K.V.Frenzelis merui papasakojo, kad bendrovė neatsisakė minties greta statyti dar vieną gamyklą, kuri gamintų pagrindinį plastiko žaliavos komponentą – tereftalo rūgštį.

Visą gamybą sukoncentravusi vienoje vietoje bendrovė sumažinų transporto išlaidas, produkcijos savikainą. Uostamiesčiui rūgšties gamyba suteiktų dar 350 naujų darbo vietų. Naują gamyklą bendrovė norėtų statyti šalia, papildomai įsigijusi žemės.

R.Taraškevičius svečiui priminė, kad chemijos gamykla Klaipėdoje sulaukė didelio rezonanso, nerimas liovėsi tik ištyrus gamyklos poveikį aplinkai ir gyventojų sveikatai.

Meras pasiūlė tokius tyrimus pirmiausiai atlikti ir dėl rūgšties gamyklos. K.V.Frenzelis pareiškė esąs pasirengęs grupę Lietuvos specialistų nuvežti į Ispanijos San Roko miestą ir ten supažindinti su panašia rūgšties gamykla.

Valerijus Rajevskis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.