Prokurorai prisikasė iki H.Daktaro

Kauno nusikalstamo pasaulio šulas 48 metų Henrikas Daktaras, pravarde „Henytė”, turės nukelti savo planus pailsėti Ispanijoje.

Vakar Generalinės prokuratūros pareigūnai šiam kauniečiui pareiškė įtarimus prievartavus turtą iš kito Kauno nusikaltėlių pasaulyje žinomo veikėjo Gintaro Kučio, pravarde „Kapucinas”.

H.Daktarui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Esu patenkintas bent jau tuo, jog nepakliuvau už grotų. Dar prieš pradedant apklausą su prokuroru pajuokavome, kad už savanorišką atvykimą galiu tikėtis bent jau geresnės kameros”, – vos tik išėjęs iš prokuratūros „Lietuvos rytui” teigė H.Daktaras.

Apkaltino buvęs geras draugas

H.Daktaras teigė, jog jam pareikšti įtarimai – iš piršto laužti.

Kaunietis stebėjosi, kad jį apkaltino buvęs geras draugas G.Kučys, kuriam nekart gyvenime buvo padėjęs, net padovanojęs butą: „Jaunystėje jis buvo karšto būdo, įsiveldavo į visokias istorijas. Tad man ne kartą teko glaistyti jo sukeltus konfliktus. Matau, kad dabar nėra nieko švento, visai išnyko supratimas apie garbę, o apkalbėti draugus jau tapo savotiška norma”.

Reikalavo parduoti namą

Tuo tarpu Generalinės prokuratūros pareigūnai teigė, jog yra pagrindo manyti, kad H.Daktaras reikalavo, kad 40 metų G.Kučys parduotų netoli Kauno klinikų statomą namą ir jam atiduotų pinigus.

Priešingu atveju buvo grasinama fiziniu susidorojimu.

Pareigūnų duomenimis, tokius grasinimus H.Daktaras pareiškė G.Kučio žmonai.

Vyriškiui šaudė į kojas

Po kiek laiko šie grasinimai išsipildė – su G.Kučiu iš tiesų buvo susidorota.

Gegužės mėnesį, kai šis vyriškis savo penktosios klasės automobiliu BMW atvežė žmoną į Viljampolėje esančią vaistinę, prie jo privažiavo dvi mašinos.

Iš jų išlipę vyrai pareiškė norintys pasikalbėti su G.Kučiu. Šiam neatidarius durelių, užpuolikai iš pistoleto pro priekinių durelių stiklą paleido tris šūvius į kojas.

Sulaikė du įtariamuosius

Iš karto po šio apšaudymo buvo sulaikytas „Gongo” bokso klubo prezidentas Darius Mačianskas bei praeityje už plėšimą kalėjime bausmę atlikęs Renaldas Kanys.

Tuo tarpu pats du kartus praeityje teistas G.Kučys pagal liudytojų apsaugos programą sutiko bendradarbiauti su pareigūnais.

Neoficialiais duomenimis, šiuo metu jis yra saugomas ir laikinai gyvena valstybės skirtame slaptame bute.

Jaunimui pinigų neliko

G.Kučio turto prievartavimu įtariamas H.Daktaras teigė su šia apšaudymo istorija neturįs nieko bendra.

Neoficialiais duomenimis, pats G.Kučys buvo subūręs jaunų nusikaltėlių gaują, kuri iš verslininkų rinko duokles.

Sklido kalbos, kad šykštumu garsėjantis „Kapucinas” didžiąją dalį šių pinigų pasiimdavo, statėsi prabangius namus, o jaunimui nieko neduodavo.

„Gal nepatenkintas jaunimas ir sukilo prieš jį. Tačiau aš čia niekuo dėtas”, – vakar samprotavo H.Daktaras.

Tvarkos įvesti nebenori

H.Daktaras teigė girdėjęs, jog G.Kučys reketuoja verslininkus: „Kai kurie iš jų kreipėsi pagalbos į mane ir net siūlė parodyti vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotas prievartavimas duoti pinigų. Tačiau aš nutariau niekur nesikišti”.

Įtariamuoju tapęs kaunietis teigė, jog jau seniai atitolęs nuo Kauno nusikaltėlių pasaulio: „Kažkada Kauno komisarai manęs prašė, kad padėčiau mieste įvesti tvarką.

Bet tokie bandymai man baigėsi tuo, kad daugiau negu septynerius metus aš turėjau praleisti už grotų. Dabar tegul viskas vyksta savaime”.
Arvydas Lekavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.