Kitokio teismo sprendimo ir nesitikėjau, teigia A. Zuokas

Jei Aukščiausiasis Teismas būtų priėmęs kitokį sprendimą Vilniaus mero rinkimų byloje, būtų galima abejoti teismais, tvirtina Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Aukščiausiojo Teismo sprendimas nestebina ir buvo tikėtinas, nes prokuratūros prašymas buvo ne pakeisti, nubausti, o grąžinti bylą į vieną iš teismų instancijų dėl papildomo tyrimo. Suprantama, jei Aukščiausiasis Teismas būtų priėmęs kitą sprendimą, tai keltų abejones dėl teismų visuomenėje”, – žurnalistams trečiadienį sakė Vilniaus meras.

Aukščiausiasis Teismas trečiadienį patenkino Generalinės prokuratūros skundą ir grąžino Vilniaus apygardos teismui iš naujo nagrinėti vadinamąją Vilniaus mero rinkimų bylą – sostinės mero A. Zuoko ir įmonių grupės „Rubicon group” atstovų – baudžiamąją bylą.

A. Zuoko tikinimu, jis nesibaiminąs, kad šįkart teismo sprendimas gali būti jam nepalankus, nors bylinėjimasis ir laiko bei energijos leidimas „nesąmonėms jau pabodęs”.

Anot A. Zuoko, nustatyti tiesai nereikia gailėti nei laiko, nei pastangų, todėl jis tikįs, kad apeliacinės instancijos kuo greičiau priims galutinį sprendimą, dėl kurio nekiltų abejonių nei jam, nei visuomenei.

Paklaustas, ką galvoja apie savivaldybės tarybos nario Kęstučio Masiulio siekį nuversti jį iš posto, A. Zuokas tvirtino, jog dabar tokia politinė kultūra, „kad kažkas kažką iš kažkur verčia”.

Dabar, anot jo, miestui kaip tik reikalingas stabilumas, ir tik principinga pilietinė pozicija ir moralės bei vertybių gynimas esą leis garantuoti, kad valstybėje būtų daugiau skaidrumo, atvirumo ir teisingumo.

Paklaustas apie Prezidento Valdo Adamkaus raginimus atsistatydinti, meras tvirtino jau išsakęs savo vertinimus, prie kurių nenorėtų grįžti.

Politiko teigimu, jis jokių įstatymų nei atostogaudamas, nei siekdamas mero posto nepažeidęs, tačiau Loretos Graužinienės vadovaujama Seimo komisija nesiekia išsiaiškinti teisybės, o užsiima politikavimu.

„Nei moraline, nei teisine prasme nesu nusidėjęs nei prieš miestą ir miestiečius, nei prieš kažką kita. Jokių įstatymų pažeidimų dėl atostogų nėra, o Seimo komisija, kuri tiria daugelį dalykų, aiškiai politikuoja ir tiek, – trečiadienį susitikęs su žurnalistais teigė A. Zuokas. – Ko jie nori – ar išsiaiškinti atostogų teisėtumą, ar apklausti mane? Tegu klausia, gaus atsakymus”.

ELTA primena, jog Seimo komisijai, tiriančiai A. Zuoko veiksmus, jau du kartus nepavyko apklausti Vilniaus mero, tačiau tikimasi, kad į komisijos posėdį jis atvyks antradienį.

Praėjusią savaitę A. Zuokas sostinės mero pareigas kelioms dienoms išmainė į neapmokamą darbą Šiaurės Italijos vynuogyne. Norėdama išsiaiškinti, ar forminant mero atostogas nebuvo supainioti viešieji ir privatūs interesai, L. Graužinienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Liberalų ir centro sąjungos lyderio žodžiais, prieš porą dienų L. Graužinienė verkė ir skundėsi, kad meras kviečiamas neateina į komisiją, tačiau trečiadienį jis į posėdį nepakviestas.

Toks komisijos poelgis, anot jo, įrodo, jog parlamentarai jam neturi klausimų ar „neranda to, ką norėtų spekuliatyviai rasti”. Seimo komisijos, mero teigimu, užsiima tarpusavio kova, o jo veiksmus tirianti komisija užsiima politikavimu.
2005-10-12 15:08

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.