Afganistano Prezidentas padėkojo už Lietuvos paramą atstatant Goro provinciją

Tęsdamas darbo vizitą Afganistane, Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Afganistano Islamo Respublikos Prezidentu Hamidu Karzajumi (Hamid Karzai).
Lietuvos ir Afganistano vadovai aptarė mūsų šalies indėlį atstatant Goro provinciją, Afganistano valstybės pažangos raidą bei pasikeitė nuomonėmis apie neseniai vykusius rinkimus šioje šalyje. Afganistano Prezidentas taip pat domėjosi Lietuvos ekonominiu augimu ir mūsų šalyje vykdomomis reformomis.

Prezidentas V. Adamkus sakė esantis patenkintas Lietuvos galimybėmis prisidėti prie Goro provincijos atstatymo darbų ir lietuvių karių dalyvavimu stabilizavimo operacijose regione.

Prezidentas H. Karzajus padėkojo už Lietuvos indėlį atstatant Goro provinciją ir pažymėjo, kad mūsų šalies parama yra labai didelė paspirtis šiam kraštui. Afganistano vadovo įsitikinimu, be tarptautinės paramos ši valstybė niekada neišsivaduotų iš skurdo ir chaoso.

„Tai kraštui atneša taiką ir saugumą. Mūsų tauta niekada to neužmirš,”, – sakė Afganistano Prezidentas.

Prezidentas V. Adamkus sakė galįs įvertinti susiklosčiusią situaciją Afganistane, nes Lietuva taip pat nuėjo nelengvą kelią, kol pasiekė regimų rezultatų.

Prezidentas H. Karzajus domėjosi Lietuvos ekonominiu augimu ir išreiškė viltį, kad Afganistano valstybės atkūrimo darbas bus apvainikuotas sėkme.

Lietuvos vadovas pakvietė Afganistano Prezidentą apsilankyti mūsų šalyje. Prezidentas H.Karzajus priėmė Lietuvos vadovo kvietimą.

Vakare Lietuvos Respublikos Prezidento ir jo vadovaujamos delegacijos garbei Afganistano vadovas surengė iškilmingą vakarienę.

Rytoj Prezidentas V. Adamkus susitiks su Tarptautinių saugumo paramos pajėgų ISAF (angl. International Security Assistance Force) vadu generolu leitenantu Mauru del Vekijo (Mauro del Vecchio), NATO vyriausiuoju civiliniu atstovu Hikmetu Četinu (Hikmet ?etin) bei Jungtinių pajėgų generolu leitenantu Karlu Eikenberiu (Karl W. Eikenberry).

Lietuvos Respublikos Prezidentūra

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.