Skuodo rajone pasieniečiams įkliuvo stambus naminukės krovinys

Šiaulių rinktinės pasieniečiai ir Skuodo rajono policijos pareigūnai sulaikė mikroautobusą, kuriuo gabentas beveik dviejų tonų namų gamybos svaigalų krovinys, ir jo vairuotoją.
Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės operatyvininkai, Skuodo užkardos ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai bei Skuodo rajono policininkai kelyje Skuodas – Barstyčiai, apie 9 kilometrus nuo Lietuvos ir Latvijos valstybės sienos, patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Ford Transit”.
Nustatyta, kad jį vairavo 27 – erių metų Plungės gyventojas.
Pasieniečiai turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.
Mikroautobusas buvo grūste prigrūstas įvairaus tūrio plastmasinių talpų – 200 litrų statinių, 30 bei 50 litrų talpos bakų. Iš viso rasta 1 800 litrų skaidraus specifinį naminės degtinės kvapą skleidžiančio skysčio.
Automobilis ir neteisėtas krovinys laikinai saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje.
Pasieniečiai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Svaigalus tirs ekspertai.
Automobilį vairavęs plungiškis uždarytas į Skuodo policijos areštinę.
Šiemet tai ne pirmas kartas, kai VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai, taip pat ir ne pasienio ruože, išaiškina neteisėtus namų gamybos svaigalų gaminimo ar gabenimo atvejus.
Rugsėjo viduryje Šiaulių pasieniečiai Akmenės rajone likvidavo du naminukės fabrikėlius bei sulaikė svaigalus gabenusį vyrą.
Abiejuose fabrikėliuose pasieniečiai aptiko beveik pustrečios tonos raugo ir keliasdešimt litrų išvirtos naminės degtinės.
Rugpjūčio pabaigoje Šiaulių rinktinės operatyvininkai demaskavo naminių svaigalų gamybos tašką Kauno rajone. Čia rasta beveik tona naminės raugo ir 60 litrų jau pagamintų svaigalų.
Gegužės rajone pasieniečiams Skuodo rajone įkliuvo automobiliu „Renault Espace” gabentas 380 litrų naminukės krovinys ir du automobiliu vykę asmenys.
Ne vieną naminės fabrikėlį grįždami po patruliavimo prie sienos į bazę Trakų rajone iš oro yra pastebėję bei demaskavę ir VSAT Aviacijos eskadrilės sraigtasparnių „Colibri” pilotai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.