Skandalą įsukęs vyriškis – su „uodega”

Tolimojo plaukiojimo kapitonu pasivadinęs 32 metų klaipėdietis Andrejus Fokinas, apkaltinęs Seimo narį Antaną Bosą jį sumušus ir taip išgarsėjęs visoje šalyje, tuoj pajus antrąją įžymybių gyvenimo pusę.

Skandalą pagimdęs vyriškis, matyt, neįtarė, kad jo pavardė gali būti panagrinėta ir įdėmiau. Paaiškėjo, ji šiuo metu figūruoja dviejose anksčiau baudžiamosiose byloje. Vienoje iš jų A. Fokinas yra įtariamasis.

Manoma, kad jis iš vieno Šilutės rajono gyventojo reikalavo sumokėti „už apsaugą”, priešingu atveju grasindamas užpulti jo šeimą bei sunaikinti turtą.

Įtariamas reketu

Paaiškėjo, jog A. Fokinas buvo sulaikytas rugpjūčio 6-osios rytą Kintuose. Sulaikymo iniciatorius buvo Šilutės rajono policijos komisariato Kintų seniūnijos apylinkės inspektorius Vidas Rimkus.

Būtent jam tą rytą paskambino Uogalių kaimo gyventojas Dainiaus D. ir pranešė Kintuose pastebėjęs automobilį BMW, kuriuo važiavo prieš keletą dienų jam A. Fokinu prisistatęs ir grasinęs asmuo.

A. Fokinas buvo sulaikytas Kintų degalinėje.

Žvejo Dainiaus D. pasakojimu besiremiantys pareigūnai mano, kad A. Fokinas grasino užpulti Uogalių kaimo gyventojo šeimą ir sudeginti jo turtą. Būtent tuoj įtariamasis gąsdino Dainių D., pasak pastarojo, prieš kelias dienas reikalaudamas už tariamą apsaugą sumokėti 300 litų.

Išsigandęs grasinimų Dainius D. sumokėjo reketininkui, o pastarasis dar pagąsdino, kad jei bus kreiptasi į policiją, į Uogalių kaimą atvažiuos „kiti”.

Keista avarija

Po dviejų areštinėje praleistų parų teismas A. Fokinui skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą dešimčiai parų. Klaipėdietis buvo paleistas tik rugpjūčio 18-ąją, davęs rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ši turto prievartavimo byla tebetiriama Šilutės rajono policijoje, kada ji bus baigta, neaišku. Beje, būtent šio komisariato pareigūnai nagrinėja dar vieną bylą, kurioje taip pat yra A. Fokino pavardė.

Ji minima ikiteisminiame tyrime, pradėtame to paties rugpjūčio pradžioje, prieš A. Fokino sulaikymą už reketą. Tyrimas buvo pradėtas dėl avarijos, per kurią buvo sužalotas žmogus, o kaltininkas pasišalino iš įvykio vietos.

Neoficialiais duomenimis, pareigūnai žada tirti, ar A. Fokinas negalėjo pats tyčia stengtis pakliūti po mašina, kad vėliau gautų kompensaciją už sužalojimus.

Pakeitė parodymus

Nepaisant to, kad jau per pirmąją reketo bylos apklausą A. Fokinas visiškai pripažino savo kaltę, labai gailėjosi dėl savo poelgio ir žadėjo Dainiui D. grąžinti paimtus pinigus, vakar jis žurnalistus tikino esąs nekaltas.

Jis pasakojo neva pats vežęs Dainiui D. atiduoti pinigus, kuriuos šis jam įbrukęs už tai, kad klaipėdietis neturėtų pretenzijų, galėjusių šiam kilti esą apsinuodijus iš žvejo pirkta žuvimi.

Nepatvirtintomis žiniomis, šioje byloje A. Fokinas jau yra ne tik pakeitęs parodymus, bet ir atsisakęs ne vieno jam neįtikusios advokato paslaugų.

Apkaltino A. Bosą

Panašu, A. Fokinas gali tapti įtariamuoju dar vienoje byloje – jei į teisėtvarkos organus dėl šmeižto kreipsis A. Bosas.

Jį aukštesnįjį išsilavinimą turintis klaipėdietis, save vadinantis tolimojo plaukiojimo kapitonu, apkaltino sumušimu. Prieš kurį laiką A. Fokinas žiniasklaidai pareiškė, kad Seimo narys jį sumušė netoli uostamiesčio baro „Medinava” – neva A. Bosas jam trenkęs per galvą alaus bokalu.

Klaipėdos apylinkės prokuratūra dėl šio įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakė. Kadangi A. Fokinas patyrė nesunkius kūno sužalojimu, prokurorai jam žada siūlyti kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Nepaisant to, kad žmogaus teisių gynėjai paragino A. Bosą nebandyti kelti bylos jį neteisingai apkaltinusiam A. Fokinui, parlamentaras vakar pareiškė esąs nusiteikęs ryžtingai.

Apie tai, kad galbūt jau šiandien bus kreiptasi į Apylinkės prokuratūrą ir prašyta A. Fokinui iškelti baudžiamąją bylą dėl šmeižto, vakar patvirtino ir A. Boso advokatė klaipėdietė Gražina Mauručaitienė.

Beje, ji sakė turinti duomenų, kad Klaipėdos 4-ajame policijos komisariate yra užregistruotas A. Fokino žmonos pareiškimas apie tai, kad šių metų spalio 6 d. jai paskambinęs vyras grasino sudeginti.

Ieva Kučinskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.