Rajono kelyje – paslaptinga avarija

Rajono Policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl avarijos, įvykusios ties Aukštadvario kaimu. Vakar ten neaiškiomis aplinkybėmis susidūrus dviem ta pačia kryptimi važiavusiems automobiliams buvo sužaloti trys žmonės, vienas iš jų sunkiai.
Nelaimė įvyko vakar apie 11 valandą kelyje Panevėžys – Cinkiškis – Kėdainiai ties Aukštadvario kaimu. Oficialiame policijos pranešime teigiama, kad neaiškiomis aplinkybėmis automobilio BMW 520 vairuotojas – Aukštadvario kaime gyvenantis 24 metų Giedrius Žukas atsitrenkė į to paties kaimo gyventojo 65 metų Antano Balčikonio vairuojamą mikroautobusą „VW Transporter”.

Sužaloti trys asmenys

Per avariją buvo sužaloti mikroautobuso vairuotojas ir jo keleivė bei BMW vairuotojas.

Nukentėjusieji Greitosios pagalbos automobiliu nuvežti į ligoninės Priėmimo skyrių. Mikroautobuso vairuotojui medikai diagnozavo kirstinę žaizdą galvoje ir smegenų sukrėtimą, 51 metų keleivei Almai B. – kojos sumušimą.

Labiausiai nukentėjo BMW vairuotojas. G.Žukui lūžę abu šlaunikauliai, diagnozuota sunki galvos trauma. Jis gydomas Intensyviosios terapijos skyriuje.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas avarijos priežasčiai nustatyti. Tyrimui paimta abiejų vairuotojų kraujo.

Tiriamos avarijos priežastys

Susidūrimas įvyko paslaptingomis aplinkybėmis. Įtariama, kad nuo Ramygalos pusės važiavęs mikroautobusas suko į kairę, į Aukštadvarį, o BMW vairuotojas arba šio manevro nepastebėjo, arba kažkas jam sukliudė, ir jaunuolio vairuojamas automobilis trenkėsį į „VW Transporter”.

Smūgio būta labai stipraus. Pirminiais duomenimis, BMW net nebandė stabdyti. Po susidūrimo mikroautobusas apsisuko į priešingą pusę, o lengvasis automobilis, nuskriejęs keliolika metrų, nulėkė nuo kelio.

Kelią ir šalikelę nubarstė stiklai, mašinų apdailos detalės. Pagrindinis smūgis teko į „VW Transporter” dešinį galinį ratą. Į avarijos vietą atvykę pareigūnai mikroautobuso duslintuvą aptiko beveik už 25 metrų, kiek arčiau griovyje gulėjo variklis.

Mašina sudaužyta nepataisomai

Mikroautobusą dar bus galima suremontuoti, tačiau 1992 metų BMW 520 po avarijos tinkamas tik metalo laužui.

Po susidūrimo sunkiai sužalotą mašinos vairuotoją iš sumaitoto automobilio pavyko ištraukti tik ugniagesiams gelbėtojams nupjovus mašinos stogą ir atramas.

Manoma, kad BMW galėjo važiuoti labai dideliu greičiu. Gausiai į avarijos vietą susirinkę vietos gyventojai kalbėjo, kad jo vairuotojas mėgo palenktyniauti su vėjeliu.

Arūno Švelnos nuotr.

Po susidūrimo su mikroautobusu BMW virto metalo laužo krūva, jo vairuotojo sveikatos būklė labai sunki.
Virginija Sipavičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.