JAV miestai nepretenduos rengti 2016 metų žaidynes, jei nebus stipresnės vyriausybės paramos

Nė vienas JAV miestas nepretenduos surengti 2016 metų vasaros olimpines žaidynes, jei nebus stiprios visų lygių paramos iš vyriausybės pusės. Apie tai pirmadienį pareiškė JAV olimpinio komiteto (USOC) prezidentas Piteris Juberotas (Peter Ueberro).

Jis pabrėžė, kad pastaruoju metu renkant olimpines sostines itin svarbūs tapo vyriausybės garantijų ir saugumo klausimai, todėl JAV turi atsižvelgti į šias permainas.

„Taisyklės pasikeitė, todėl mums reikia stipraus mero, stipraus miesto su stipriu gubernatoriumi, stiprių Senato narių ir kongresmenų, – sakė P. Juberotas Turino žaidynėms skirtame susitikime su žiniasklaida. – Mums reikia federalinės vyriausybės, kuri suprastų, kad miestų pretendentų žaidimo taisyklės pasikeitė”.

Jo teigimu, galutinis sprendimas, ar kelti kandidatūras 2016 metams, bus priimtas per šešis mėnesius.

„Nenorime tik dalyvauti ir nelaimėti. Nenorime, kad miestai išleistų krūvas pinigų ir neturėtų tikrų galimybių laimėti”, – tvirtino USOC vadovas.

Jis atkreipė dėmesį, kokias pastangas dėjo Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos vadovai, kai Londonas ir Paryžius kovojo dėl teisės rengti 2012 metų žaidynes.

Kol kas apie ketinimus siekti teisės surengti 2016 metų žaidynes yra pareiškęs tik Los Andželas, bet manoma, kad dar keli JAV miestai būtų suinteresuoti.

2005-10-11 11:16

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.