„Mondestos” pagamintos naujoviškos perdengimo plokštės sumontuotos pirmame Alytaus statinyje

Statybininkams sumažėjo darbo
Uždaroji akcinė bendrovė „Mondesta”, įsikūrusi Alytaus rajone, Kaniūkų kaime, gamina net iki 12 metrų ilgio kiaurymėtas gelžbetonines perdengimo plokštes. Bendrovės savininko Andriaus Stasiukyno teigimu, šių gaminių užsakovams reikia pateikti tik statomo objekto aukštų planus, nurodyti naudingas apkrovas kiaurymių plokštėse vietas, kitus ypatumus, ir „Mondesta” tokias plokštes pagamins. Bendrovėje sumontuota šiuolaikiška jų gamybos technologinė linija.
Būtent naujausia gamybos technologija leidžia pasiekti vienodą perdangų aukštį ir lygų paviršių. Todėl, pasak A.Stasiukyno, statybininkams sumažėja darbo: „Nebereikia papildomai glaistyti plokščių paviršiaus, pakanka pašalinti tarp jų sudūrimų likusius minimalius tarpus ir jau galima dažyti”.
„Mondestos” savininko teigimu, tvirtomis plokštėmis įmanoma perdengti dideles, net iki 12 metrų angas, tad nereikalingos tarpinės atraminės konstrukcijos, ribojančios erdvę ir architektų sumanymus. Šias plokštes galima pjaustyti norimo ilgio ir norimu kampu, gamybos metu jose suformuoti angas inžinerinėms komunikacijoms, laiptams ar šachtoms. Naujos plokštės išlaiko kur kas didesnes naudingas apkrovas nei anksčiau gamintos 7 ar 4 metrų ilgio.

Plokštės – „Celsio” pastate

Naujoviškos „Mondestos” perdangos sumontuotos pirmajame Alytaus statinyje – uždarosios akcinės bendrovės „Celsis” prekybos ir administracijos pastate, statomame Jazminų gatvės turgaus kaimynystėje.
Santechnikos įrenginiais prekiaujančiam „Celsiui” beveik 3 mln. litų vertės pastatą nuo liepos stato „Skirnuva”. Jį planuojama baigti iki šių Kalėdų.
„Skirnuvos” meistras Arvydas Jestremskas, dirbantis šiame objekte, tvirtino, kad „Mondestos” perdangos, pagamintos nurodyto ilgio, turinčios nustatytas angas, iš tiesų paspartino statybininkams darbą. Pasak A.Jestremsko, kai kurios jų pagal užsakymą buvo išpjautos nurodytu kampu.
„Mondestos” gaminamas itin tikslias ir ypač geros kokybės perdengimo plokštes perka ne tik Alytaus bendrovė „Skirnuva”, bet ir „Alramsta”, Kauno įmonė „Kaminta”, Vilniaus bendrovė „Utvilsta”.
„Rugsėjo pabaigoje iš valstybės įmonės Statybos produkcijos sertifikavimo centro gavome sertifikatą gamintiprekinius normaliuosius betonus. Šiuo metu įvairioms statybos organizacijoms, fiziniams asmenims teikiame ne tik minėtas plokštes, bet ir betono mišinius, skiedinius. Mums svarbus kiekvienas užsakovas, todėl stengiamės pagaminti ir numatytu laiku pateikti kokybišką produkciją. Bendrovei rūpi, kad kiekvienas klientas būtų patenkintas mūsų produkcija”, – tvirtino „Mondestos” savininkas.
Betono mišinių ir skiedinių „Mondestoje” užsisako beveik visos didžiosios Dzūkijos statybos įmonės, pavyzdžiui, „Kortas”, „Dzūkijos statyba”, „Skirnuva”, „Grinduva”, „Alramsta”, „Medinė sija”, „Vilniaus rentinys” iš sostinės.

Alma Mosteikaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.