Lietuvai diriguoja rusai

Keistas pasirinkimas

Ūkio ministerijai numatyti ekonomines Lietuvos, Europos Sąjungos narės, perspektyvas padeda ne vakarietiška, o su Rusija susijusi įmonė.

Paaiškėjo, kad Ūkio ministerijos valdininkams seminarą apie strateginį planavimą savaitgalį Druskininkuose surengė viešoji įstaiga „Artašeso Gazariano vadybos ir demokratijos mokykla”.

Kodėl Klaipėdoje registruota įstaiga buvo pasirinkta kaip seminaro rengėja, galima tik spėlioti. Mat keistai skamba vien jau tai, kad šios mokyklos dėstytojai yra atvykę iš Rusijos. Štai skelbiama, kad vieną iš artimiausių seminarų ves rusės Olga Kindiašova ir Ana Kann.

Įstaigoje nemažai darbuotojų – taip pat nelietuviai. Mokyklos prezidentas yra Artašesas Gazarianas, direktorė – Jurgita Keršytė-Gazarian, jos pavaduotoja – Jelena Teriochina, o biuro administratorė – Tatjana Begunova.

Ir džiazas, ir vonios

Kaip „Ekstra žinios” rašė vakar, savaitgalį Ūkio ministerijos valdininkai su ministru Kęstučiu Daukšiu priešakyje dalyvavo prabangiame Druskininkų viešbutyje surengtame seminare „Strateginis planavimas”.

Po seminaro valdininkai klausėsi Leonido Šinkarenkos džiazo kvarteto, vėliau lepinosi sūkurinėje vonioje bei laiką leido prie vaišių stalo.

Šturmavo valdininkų smegenis

Kaip aiškino „Artašeso Gazariano vadybos ir demokratijos mokyklos” direktorė Jurgita Keršytė-Gazarian, mokykla seminarą vedė laimėjusi konkursą.

„Buvo svarstomas Ūkio ministerijos strateginis planavimas ir problemos, esančios šiandien bei galimos ateityje, susijusios su Lietuvos ekonomika. Buvo aptartas Ūkio ministerijos 2006–2008 metų strateginis veiklos planas.

Ministerijos vadovams buvo surengtas „smegenų šturmas” dėl svarbiausių faktorių, kuriuos reikia kontroliuoti ir daryti jiems įtaką, siekiant užtikrinti sėkmingą raidą”, – miglotai seminaro tikslus aiškino mokyklos atstovai.

Vakarų patirtis nerūpi

Nors Lietuvos strateginio planavimo politika orientuota į Vakarų šalis, tačiau panašu, kad Ūkio ministerijai į tai nusispjaut.

Pasauliniu mastu strateginio planavimo lyderis yra Jungtinės Amerikos Valstijos, Didžioji Britanija, Kanada, Naujoji Zelandija. Taip pat pavyzdinėmis šalimis įvardijamos Švedija ir Danija.

Tačiau užuot patirties pasisėmusi iš vakarietiškų šalių, Ūkio ministerija pasirinko glaudžiai su Rusija susijusią įmonę.

Rusijos mokyklos dėstytojas

Ūkio ministerijos atstovė spaudai Orijana Jakimauskienė emocingai aiškino, kad toks pasirinkimas nėra blogas.

„Kodėl jūs taip viską suvedate į tautybę, į šalį? Juk tas žmogus – Artašesas Gazarianas – turi milžinišką patirtį, jis dėsto daugelyje pasaulio šalių”, – aiškino O.Jakimauskienė.

Tuo tarpu panašius seminarus pristatančiuose Rusijos interneto tinklalapiuose teigiama, kad A.Gazarianas paskaitas skaito Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos įmonėms. Taip pat jis yra Rusijos aukštosios verslo ir vadybos mokyklos prie Liaudies ūkio akademijos dėstytojas. Šią mokyklą globoja Rusijos vyriausybė.

Kaina – 14 tūkst. litų

Anot O.Jakimauskienės, seminaras su pasilinksminimais mokesčių mokėtojams kainavo 14 tūkst. litų – 10–11 tūkstančių buvo skirti mokymams, kita suma – maistui ir pragyvenimui.

„Paskaitas skaitė trys mokyklos, tačiau kas tokios yra kitos dvi – negaliu pasakyti”, – „Ekstra žinioms” sakė O.Jakimauskienė.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.