Prezidentas pareiškė užuojautas dėl žemės drebėjimo Pakistane ir Indijoje

Dėl žemės drebėjimo aukų bei sugriovimų Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus nusiuntė užuojautos telegramas Pakistano ir Indijos vadovams.

Telegramoje Pakistano Islamo Respublikos Prezidentui Pervezui Mušarafui (Pervez Musharraf) V. Adamkus savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą visiems žuvusiųjų artimiesiems.

„Tokio masto nelaimė – didžiulis skausmas nukentėjusiųjų nuo gamtos stichijos artimiesiems, o kartu ir didelis išbandymas Jūsų šaliai. Jums ir Jūsų žmonėms linkiu tvirtybės ir sėkmės likviduojant katastrofos padarinius ir viliuosi, kad Lietuvos žmonės neliks abejingi katastrofos sukeltam skausmui”, – sakoma Lietuvos vadovo užuojautoje dėl žemės drebėjimo aukų bei sugriovimų šiauriniame Pakistane.

Telegramoje, adresuotoje Indijos Respublikos prezidentui A. P. J. Abdului Kalamui (A. P. J. Abdul Kalam), V. Adamkus taip pat savo ir visų Lietuvos žmonių vardu išreiškė nuoširdžiausią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir visai tautai.

„Tokia katastrofa – neapsakomas skausmas nukentėjusiųjų nuo gamtos stichijos artimiesiems ir rimtas išbandymas Indijos žmonėms, tvirtai susitelkusiems ir solidariems didelės nelaimės akivaizdoje. Noriu palinkėti Jums tvirtybės ir sėkmės likviduojant katastrofos padarinius”, – Prezidento kanceliarijos išplatintame pranešime cituojamas V. Adamkus.

ELTA primena, jog praėjusį penktadienį Pakistaną sudrebinęs 7,6 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas buvo juntamas Indijos, Pakistano ir Afganistano sostinėse.

Oficialiais valdžios duomenimis, žemės drebėjimas nusinešė 20 tūkst. žmonių gyvybes. Neoficialiais skaičiavimais, gamtos stichija pražudė beveik 40 tūkst. žmonių. Labiausiai nukentėjo Kašmyras, kur, oficialiais duomenimis, sugriauta apie 70 proc. visų namų.
2005-10-10 18:33

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.