„Šilko kelio” vilkikų karavanas artėja prie Lietuvos

Rugsėjo 27-ją startavęs Pekine, penkių šalių – Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Kazachstano bei Lenkijos – vežėjų vilkikų karavanas su kroviniu šiandien pasiekė Latvijos sostinę Rygą.

Trumpai pailsėję Rygoje, žygio dalyviai spalio 12 d. atvyks į Vilnių, o 10 val. vežėjų asociacija „Linava” ir lietuviško ekipažo partneriai surengs spaudos konferenciją. Spaudos konferencija įvyks UAB „Transmito” teritorijoje (Eišiškių pl. 3 A, Vilnius).
Spaudos konferencijoje žurnalistai galės pabendrauti ne tik su vilkikų vairuotojais, bet ir su minėtų šalių ambasadų, vežėjų asociacijų bei Susisiekimo ministerijos atstovais.

Vežėjų teigimu, šis karavanas yra tik sausumos tilto tarp Azijos ir Europos kūrimo pradžia. Reikės išspręsti ir suderinti daug teisinių ir muitinės klausimų, sukurti infrastruktūrą, bet dirbti šia kryptimi yra būtina.
Kaip teigia asociacijos „Linava” prezidentas Algimantas Kondrusevičius, jūrų transportu krovinys gabenamas 4 km per val. greičiu, geležinkeliais – 8 km per val., o kelių transportu – 16 km per val. Be to, kelių transportu krovinys pristatomas „nuo durų iki durų”. Naujasis „šilko kelias” gali tapti puikia perspektyva Lietuvos vežėjams įsitvirtinti Rytų-Vakarų transporto paslaugų rinkoje.

Kompanijos „Bitė Lietuva” bei „Euronavigacija” Lietuvą atstovausiančiame vilkike įdiegė modernią telemetrijos įrangą. Vilkiką žygiui suteikė IVECO atstovybė Lietuvoje, o puspriekabę – UAB „Scanbalt Trailer”.

Asociacija „Linava”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.