Jaunuosius talentus moko žvaigždės

Muzikos virtuozai smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir pianistas Petras Geniušas sako, kad dirbti su jaunaisiais uostamiesčio talentais – tikras malonumas.

Orkestro „Camerata Klaipėda” vadovas V. Čepinskis ir P. Geniušas keturiolikai gabiausių moksleivių veda meistriškumo pamokas. Trečiadienį pradėtą įgyvendinti edukacinę programą lapkričio mėnesį vainikuos baigiamasis koncertas, kuriame geriausi jaunieji muzikantai atliks kūrinius drauge su „Camerata Klaipėda”.

Pasakodamas apie projektą V. Čepinskis sakė, kad iš savo patirties žino, kaip svarbu suteikti vaikui galimybę pagroti kartu su geru orkestru. Pats smuikininkas prisimena pirmąkart su orkestru grojęs būdamas dešimties metų ir šito nepamirštąs iki šiol. „Jaunuosius muzikantus būtina skatinti. Jie yra mūsų muzikos ateitis ir ja reikia rūpintis”, – sakė garsusis smuikininkas.

V. Čepinskis pabrėžė, kad darbu orkestre jaunimą reikia mokėti sudominti. „Dalį moksleivių ketiname įtraukti į orkestrą, kad jie galėtų atsisėsti prie patyrusių muzikantų ir iš arti pamatytų, ką reiškia groti orkestre, bei įsitikintų, jog tai nėra nosies krapštymas, o sunkus darbas”, – kalbėjo V. Čepinskis ir pridūrė nesulaukiantis tos dienos, nes jam pačiam labai įdomu, kas iš to išeis.

Meistriškumo pamokose dalyvauja keturiolika 3-12 klasių moksleivių – tai E. Balsio menų gimnazijos bei muzikos mokyklų auklėtiniai. Pianistas P. Geniušas džiaugiasi, kad jaunųjų muzikantų nėra daug, nes dėl kiekybės nukentėtų kokybė. V. Čepinskis sakė esąs labai dėkingas P. Geniušui, kad jis sutiko atvykti, nes vaikams tai bus ne tik nepamirštama, bet ir labai naudinga.

Anot P. Geniušo, tikras sceninis gyvenimas yra daug dinamiškesnis už tą, kurį moksleiviai mato mokydamiesi savo muzikos mokyklose. „Norime juos užkrėsti artistiškumo kibirkštėle”, – sakė pianistas.

P. Geniušas sakė atvyksiantis į Klaipėdą iš viso tris kartus – jis tikisi, kad per tiek laiko pavyks pasiekti išties gerų rezultatų. Pianistas gyrė projektą bei moksleivius. „Klaipėdos vaikų lygis – geras”, – pastebėjo jis.

E. Balsio menų gimnazijos vienuoliktokas Martynas Vaickus sako, kad tokiose netradicinėse pamokose dalyvauti labai įdomu. „Juk Vilhelmas Čepinskis – žvaigždė. Jis žino daug subtilybių”, – žavėjosi jaunasis smuikininkas.

Į baigiamąjį projekto koncertą klaipėdiečius žadama pakviesti lapkričio 9 dieną.
Giedrė Petkevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.