Lietuvos verslininkai bus skatinami eksportuoti į JAV

Lietuvos ekonominės plėtros agentūra (LEPA), Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra (KEPA) bei Amerikos Importuotojų Asociacija (AIA) organizuoja seminarą „Sėkmingas eksportas į JAV”. Seminarą ves AIA generalinis direktorius p. Phillip W. Byrd. Seminaras įvyks š.m. spalio 24 dieną Vilniuje ir spalio 25 dieną Klaipėdoje.
2004 metais JAV importavo prekių ir paslaugų už 1,7 bln. JAV dolerių. Lietuvos eksportas į JAV tais pačiais metais siekė 1,2 mlrd. Litų. Tai sudarė 4,7% viso Lietuvos eksporto. LEPA kviečia įmones prisidėti prie jau sėkmingai į JAV eksportuojančių įmonių. Tuo tikslu jau antrą kartą į Lietuvą atvyksta AIA generalinis direktorius p. Philip W. Byrd.

p. Ph.W. Byrd supažindins įmones su naujausiais tyrimais ir praktiniais patarimais: kaip atlaikyti šių dienų konkurenciją; kaip sėkmingai parduoti JAV importuotojams, naudojantis tiesioginiu marketingu, Internetu bei efektyviausiomis priemonėmis.

„Pasaulinė prekybos konkurencija vis labiau stiprėja, ypač konkurencija tarp palyginus naujų rinkos dalyvių iš Rytų Europos. Mūsų asociacija padarė tyrimą, kaip šiandienos JAV importuotojai pasirenka tą ar kitą produktą. Tikimės Lietuvos eksportuotojus išmokyti, kaip išsiskirti iš didžiulės bendros eksportuotojų masės. Taip pat aptarsim, kokios dažniausiai pasitaiko pradedančių eksportuotojų klaidos ir kaip jų išvengti,” – sakė AIA generalinis direktorius p. Phillip W. Byrd.

Kartu su teoriniais ir praktiniais patarimais, seminaro metu įmonėms bus įteikta CD laikmena su JAV importuotojų duomenų baze. Šioje laikmenoje įmonės ras 13 000 importuotojų, veikiančių 350 sektoriuose kontaktus, importuojamų produktų aprašymus, trumpą tiesioginio marketingo vadovą, sėkmingo B2B tinklapių naudojimo aprašymą bei JAV importuotojų labiausiai naudojamų 153 B2B tinklapių sąrašą ir kt.

„Nors Lietuvos eksporto į JAV rodikliai nėra įspūdingi, visgi susidomėjimas šia rinka tarp mūsų įmonių auga. Klausimai, kurie bus nagrinėjami seminaro metu be abejonės aktualūs ir tiems, kas jau eksportuoja, ir tiems, kurie galbūt tik planuoja eiti į šią rinką. Įmonės turės unikalią galimybę aptarti eksporto praktines subtilybes su Amerikos Importuotojų Asociacijos generaliniu direktoriumi,” – sakė Rokas Bekeris, LEPA Tarptautinės prekybos plėtros departamento projektų vadovas.

Lietuvos ekonominės plėtros agentūra

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.