„Mes lyginame degtines, o kiti – kotletus ir blynus”

Vakar akcinės bendrovės „Alita” rinkodaros ir pardavimo direktorius Darius Vėželis žiniasklaidos atstovus pakvietė susipažinti su nepriklausomoje, akredituotoje, Europos Sąjungos sertifikuotoje Suomijos laboratorijoje ACL (Alcohol Control Laboratory) atliktais Lietuvoje gaminamų degtinių tyrimų rezultatais.

Taiko labai aukštus reikalavimus

Tyrimai Suomijos laboratorijoje ACL atlikti šį rugsėjį. Kaip sakė „Alitos” rinkodaros ir pardavimo direktorius D.Vėželis, minėtoje laboratorijoje buvo tirta Lietuvos didžiuosiuose prekybos centruose pirkta visų mūsų šalies gamintojų degtinė.
„Mūsiškė „Premium Gera” pripažinta švariausia Lietuvoje gaminama degtine. Joje nustatytas pats mažiausias metanolio kiekis.
Gamindami „Premium Gerą” mes taikome ypatingą filtravimo būdą, kruopščiai renkamės spirito tiekėjus”, – tvirtino D.Vėželis.
Anot „Alitos” rinkodaros ir pardavimo direktoriaus, įmonė minėtą degtinę galėjo tirti ir savo ar kitose Lietuvoje veikiančiose laboratorijose, tačiau pasirinkta Europos Sąjungos sertifikatą turinti laboratorija svetimoje šalyje, nes bendrovė gaminamiems alkoholiniams gėrimams taiko labai aukštus reikalavimus. Ne veltui „Premium Gera” pripažinta Metų gaminiu, puikiai įvertinta pavasarį vykusioje tarptautinėje Londono parodoje.

Gali nusipirkti ir Maljorkoje

Būtent „Premium Geros” degtinės bendrovė daugiausia eksportuoja į Europos Sąjungos valstybes – Suomiją, Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Latviją.
Poilsiaujantieji Maljorkoje jos taip pat gali nusipirkti. Pastaruoju metu „Premium Geros” siunta iškeliavo į Jungtinius Arabų Emyratus. Kadangi ši šalis musulmoniška, degtine prekiaujama tik viešojo maitinimo įmonėse.
D.Vėželis spaudos konferencijoje sakė, jog spaudoje pasirodė pranešimų apie gausias priemaišas „Alitos” brendyje: „Mes lyginame degtines, o kiti – kotletus ir blynus pagal mėsos kiekį juose.
Tai nepalyginami dalykai, nes degtinei ir brendžiui taikomi skirtingi reikalavimai. Pavyzdžiui, degtinei svarbiausia – švarumas, tyrumas, brendžiui – kilmė, brandinimas”.
Rinkodaros ir pardavimo direktoriaus teigimu, dėl konkurentų paskelbtos vartotojus klaidinančios informacijos ketinama kreiptis į Konkurencijos ir Vartotojų teisių apsaugos tarnybas.
Alma Mosteikaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.