Muzikos virtuozai dirbs su moksleiviais

Šiandien du muzikos virtuozai – pianistas Petras Geniušas ir smuikininkas Vilhelmas Čepinskis pradės intensyvias dvi dienas truksiančias repeticijas su jaunaisiais uostamiesčio talentais.

Vakar Klaipėdos koncertų salės projektą „Jauni – jauniems” papildė edukacinė programa „Meistriškumo klasė”. Talentingiausi uostamiesčio E.Balsio menų gimnazijos, J.Kačinsko muzikos mokyklos ir S.Šimkaus konservatorijos auklėtiniai grojo P.Geniušui ir V.Čepinskiui.

Prieš perklausą buvo kalbama, kad „Meistriškumo klasėje” galės tobulintis tik keli moksleiviai. Tačiau išklausę penkių smuikininkų ir keturių pianistų atliekamus kūrinius, įžymieji muzikantai nusprendė dirbti su visais.

„Pats prisimenu, kaip man, tuomet dar dešimtmečiui, buvo svarbu groti su orkestru. Tikiuosi, kad šis projektas paįvairins jaunųjų talentų gyvenimus”, – dienraščiui sakė V.Čepinskis. Jam pačiam nedaug yra tekę dirbti su vaikais, todėl džiaugėsi, kad projekte dalyvavo vyresnių klasių moksleiviai. „Jie čia atėjo jau su tam tikra patirtimi. Tikiuosi, kad jiems būsiu naudingas”, – tvirtino smuikininkas.

Pianistas P.Geniušas patirties pedagogikoje turi daugiau. „Aš kaip patyręs diagnostikas pasakysiu, ko ir kiek jiems reikia”, – šypsojosi jis. Įžymusis muzikas teigė, kad prisijungti prie projekto jo nereikėjo daug įkalbinėti. „Kadangi aš mėgstu šią salę, o žymusis „stenvėjus” neoficialiai vadinamas mano vardu – Petriuku, – tai kaip aš galėjau atsisakyti?”- šmaikštavo P.Geniušas.

Aurelija Kripaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.