V. Adamkus lankysis Prancūzijoje

Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį vakare oficialaus vizito išvyks į Prancūziją, kur susitiks su šalies prezidentu Žaku Širaku (Jacques Chirac), parlamentarais, verslo atstovais, studentais ir lietuvių bendruomenės nariais.

Trijų dienų vizito metu Paryžiuje V. Adamkus su Prancūzijos prezidentu planuoja aptarti dvišalius ryšius, Europos Sąjungos reikalus, pranešė Prezidentūros spaudos tarnyba.

Lietuvos vadovas taip pat susitiks su Prancūzijos Nacionalinės Asamblėjos Užsienio reikalų komisijos vadovu Eduaru Baladuru (Edouard Balladur) ir Tarpparlamentinių ryšių su Lietuva vadovu Mišeliu Desto (Michel Destot).

Susitikime su Paryžiaus pramonininkų konfederacijos prezidentu Remi Robine-Diufo (Remy Robinet-Duffo) ir prancūzų verslo bendruomene Lietuvos vadovas pristatys investavimo mūsų šalyje galimybes.

V. Adamkus taip pat susitiks su Politikos mokslų instituto studentais ir Prancūzijos lietuvių bendruomenės nariais.

Penktadienio vakarą Prezidentas ketina klausytis austrų klasikinės muzikos kompozitoriaus Volfgango Amadėjaus Mocarto operos „Visos jos tokios”.

Vizito Prancūzijoje metu V. Adamkų lydės verslininkų delegacija. Prezidentas iš Paryžiaus į Vilnių išskris šeštadienį ryte.

2005-10-06 01:18

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.