AMB negali neimti!

Algirdas Brazauskas net nedvejodamas iš baltarusių priėmė brangų skystųjų kristalų televizorių.

Įvaldė pakišų techniką

Premjeras A.Brazauskas išmoko vieną paprastą taisyklę – kuo viešiau imi kyšį, tuo mažiau dėl jo reikia aiškintis.

Vakar premjeras lankėsi parodoje „Belarus Expo 2005”. A.Brazauskui priėjus prie „Horizont” stendo, televizorių gamintojai tarsi pasijuto nepatogiai prieš aukštą svečią, tad iš mandagumo pasiūlė jam televizorių. Baltarusiai, ko gero, manė, kad mūsų premjeras buitine technika yra apsirūpinęs ir dovanos mandagiai atsisakys.

„Gerai, imu!” – nė nemirktelėjęs išrėžė A.Brazauskas ir po akimirkos bene brangiausias ekspozicijos televizorius jau buvo premjero rankose.

Tuoj pat socdemų vadas nurodė apsaugininkams nunešti skystųjų kristalų „Horizont” į savo „Mercedes” limuziną.

„Septyni šimtai dolerių!” – liūdnai atsiduso baltarusiai, lydėdami akimis tolstantį televizorių.

Nagai lenkti į save

Galima buvo pamanyti, kad socialdemokratiškų pažiūrų premjero rankose beveik 2000 litų vertės dovana neprapuls. A.Brazauskas geriau nei bet kas kitas žino, kaip šiuolaikiškas, nors ir baltarusiškas, televizorius pralinksmintų vaikų namų auklėtinius. O kiek džiaugsmo būtų seneliams, jei televizorius atkeliautų į bet kurią šalies prieglaudą!

„Ekstra žinios” nutarė premjerą iškart po parodos paklausti, kam atiteks baltarusiškas televizorius.

Tačiau premjeras dar kartą įrodė, kad jo nagai lenkti į save. „Aš jį pastatysiu pas mus, Vyriausybėje!” – griežtai nukirto A.Brazauskas.

Visuomenė jau seniai pastebėjo, kad A.Brazauskas su žmona Kristina lyg darbščios skruzdėlės tempia namo daiktus iš visų lankomų parodų ir mugių. Žinoma, paprastai kyšiai būna smulkesni už televizorių, bet dedant daiktą prie daikto Brazauskų turtai jau tapo neaprėpiami.

„Ekonomikos ryšiai – jie yra, jie buvo, jie bus!” – patenkintas gautu televizoriumi, parodoje apie Lietuvos ir Baltarusijos santykius kalbėjo A.Brazauskas.

Premjeras dar pridūrė, kad Vyriausybėje televizorių daugiausia žiūrės kiti, nes jis pats tam turi mažai laiko.

Traktoriai vis populiarėja

Parodos metu A.Brazauskas taip pat atsakė į Baltarusijos žurnalistų klausimus:

– Ar skiriasi ankstesniais ir šiais metais Vilniuje rengiama paroda?

– Apibendrinti labai sunku. Matau, kad ekspozicija yra nauja. Man labai patiko mokslo ir technikos pasiekimų pristatymas.

– Kas trukdo Lietuvai pirkti daugiau prekių iš Baltarusijos?

– Pinigų nepakanka! Gal ir ne visos prekės yra reikalingos. Bet, pavyzdžiui, baltarusiškų traktorių Lietuva perka kasmet vis daugiau!

Apsijuokė su žiūronais

Po kelių minučių stabtelėjęs prie kartono gamybos įmonės stendo, A.Brazauskas iškart suprato, kad čia nebus ką paimti. „Purvinas reikalas”, – rusiškai sumurmėjo ir numojo ranka premjeras.

Tolstantį A.Brazauską kartono gamintojai patraukė per dantį: „Matote, koks jis išdidus – tik pamanykite, purvinas jam mūsų reikalas”.

Tačiau premjeras ilgiau stabtelėjo prie optikos stendo. Vyriausybės vadovas panoro išbandyti 7 kartus vaizdą artinančius žiūronus. Matyt, pamanė, kad praverstų medžioklėje. „Nieko nematau!” – stende dirbančiai asistentei pasiskundė A.Brazauskas. Ši šypsodamasi pasiūlė prieš žiūrint nuimti nuo okuliarų apsauginius dangtelius.

Po kurio laiko žiūronus čiupo ir kitas socdemas Bronius Bradauskas. „Reikia toli žiūrėti” – išgirdo jis patarimą. „Aš toli ir žiūriu, bet vis tiek nieko nematau”, – krimtosi parlamentaras.

Išsigando žurnalistų

Nelabai parodos svečiams pasisekė ir prie Baltarusiškos degtinės stendo. Išgirdęs pasiūlymą išgerti, A.Brazauskas susilaikė: „Geriau nereikia, nes dar nufotografuos mane geriantį”.

Žemės ūkio ministrę Kazimirą Prunskienę nudžiugino baltarusiškų varškės sūrelių pristatymas. Gamintojai jų skonį lygino su „Snickers” batonėliais. „Paragaukite, arba pamiršite savo produkcijos skonį!” – Vilniuje dirbantį Baltarusijos ambasadorių Vladimirą Garkuną paragino Kazimira.

„Aš šiaip neužkandu, tik kai užgerti duoda!” – sūrelių atsisakė ambasadorius.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.