Susisiekimo ministras P.Čėsna pristatys Lietuvos poziciją ES Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos posėdyje

2005 m. spalio 6 d. Liuksemburge vyksiančiame Europos Sąjungos Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos posėdyje Lietuvos susisiekimo ministras Petras Čėsna pristatys Lietuvos poziciją aktualiais mūsų šaliai Europos transporto sektoriaus plėtros klausimais.

Posėdyje Europos šalių transporto ministrai planuoja apsvarstyti keleivių vežimo geležinkeliais rinkos atvėrimo galimybes Europos Sąjungos šalyse.

Vienas svarbiausių ES Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos posėdžio klausimų – išplėsti asmenų su negalia teises. Bus svarstomas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas, nustatantis reikalavimus užtikrinti keliaujantiems neįgaliems asmenims nediskriminacinį aptarnavimą oro uostuose bei Europos bendrijos vežėjų orlaiviuose.

P.Čėsna pristatys Lietuvos poziciją ir išorinių santykių su trečiosiomis šalimis klausimais aviacijos srityje, taip pat bus kalbama apie ES šalių ir JAV oro ryšių plėtrą.

Susisiekimo ministerija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.