„Domus galerija” lankytojams išskirtinius interjero sprendimus pristato naudodama visus jutimus

Interjero ir apdailos centras „Domus galerija” savo paslaugas aukštų poreikių klientams išplėtė išskirtiniais interjero sprendimais, kuriuos pristato kaip neatsiejamus nuo žmogaus gyvenimo stiliaus. Vartotojų skonį Lietuvoje ugdantis ir su architektais bei dizaineriais bendradarbiaujantis centras nuo šiol ypatingą dėmesį skirs interjero sprendimams, kurie atitinka ypatingus žmonių poreikius, ir konceptualiam jų pristatymui.

Naująją pristatymo tendenciją iliustruoja unikali mados kūrėjos Julijos Žilėnienės paroda „Šokoladas”. Žmogaus ir namų dekoro parodoje – keturi įsivaizduojamų namų kambariai, kuriuose lankytojams interjeras pristatomas naudojant įvairius žmogaus jutimus, spalvomis, formomis, faktūromis, net garsias ir kvapais. Parodos atidarymas sutapo su net šešių naujų prestižinių interjero salonų „Domantė”, „Ergolain”, „Lėja”, „Liquid interjero studija”, „Retroforma” ir „Rotra” atidarymu; šias parduotuves lankytojai Lietuvoje ras tik „Domus galerijoje”.

„Nuo pat savo veiklos pradžios akcentuojame ne tik mūsų centre siūlomų interjero sprendimų vertę, bet ir lankytojų „Domus galerijoje” leidžiamo laiko kokybę. Šiandien žengiame dar vieną žingsnį šia linkme ir kviečiame savo namų dekorą kurti ypač įkvepiančioje bei originalioje aplinkoje, pasitelkus profesionalią mūsų pagalbą”, – sako centro „Domus galerija” rinkodaros vadovas Linas Ladauskas

„Domus galerija”, po vienu stogu sutelkusi daugiausiai – net 54 – interjero salonų Lietuvoje, savo veikloje akcentuoja išskirtinį rinkoje derinį – užtikrinti „boutique” tipo parduotuvių aptarnavimo stilių ir visų reikalingų interjero paslaugų įvairovę. 2004 metais suformuotame lankytojų traukos centre Ogmios miestelyje įsikūrusi „Domus galerija” supažindina su pasaulinėmis dizaino naujovėmis jaukioje, į žmogų orientuotoje aplinkoje.

„Siekiame kelti interjero kultūrą Lietuvoje, kur pastaruoju metu vis daugiau žmonių kuriasi naujuose būstuose ir ieško aukštesnės dizaino paslaugų kokybės. Įžvelgdami naujas tendencijas rinkoje ir dėmesingai bendraudami su mūsų klientais, visuomet sieksime siūlyti jiems tinkamiausius sprendimus, išsiskiriančius unikalumu ir kokybe”, – teigia „Domus centras” direktorius Arūnas Tamauskas.

Julija Žilėnienė sako paroda „Šokoladas” pradedanti naują, platesnės ir gilesnės savo kūrybos etapą – kurti gyvenimo stilių, ne vien rengti žmogaus kūną. „Šia paroda noriu perteikti asmenybės ir aplinkos dermę, todėl čia eksponuoju žmogaus ir jo namų dekorą – savo sukurtus baldus ir aksesuarus. Keturiuose „Šokolado” kambariuose kuriu išraiškingą gyvenimo stilių, kuris atspindi asmenybės ir jos namų interjero harmoniją”, – pasakoja dizainerė Julija Žilėnienė.

Su garsaus šalies dizainerio sukurtais interjerais prekybos centrų lankytojus „Domus galerija” supažindins pirmoji Lietuvoje. „Tikime, kad unikalus „Domus galerijos” būdas pristatyti interjero elementus padės lankytojams atskleisti jų kūrybingą požiūrį į namų dekorą. Būtent kūrybingiems žmonėms, kurie nori gyvenamąją ar darbo aplinką derinti prie savo asmenybės, „Šokoladas” bus ypač įdomus ir galbūt taps gyvenimo stiliumi”, – mano dizainerė.

Pasak Lino Ladausko, pirmąkart Lietuvoje šešiuose naujuose salonuose pristatomi visame pasaulyje pripažinti prestižinių prekių ženklų gaminiai padės žmonėms susikurti savitą interjerą. Juose atstovaujamos įvairūs dekoro stiliai ir kryptys nuo moderno iki retro. Klasikiniais ar ultramoderniais baldais ir kitais interjero elementais galima kurti ir romantišką, ir funkcionalų, ir solidų ar ekscentrišką interjerą.

„Domantėje” klientai ras audinius ir interjero detales, parinktus iš tokių gamintojų kaip Šveicarijos „Siag”, Vokietijos „JAB Anstoetz”, „Sahco Hesslein”, Prancūzijos „Texdecor”, Italijos „Casalegno Tendaggi” kolekcijų. Garsių dizainerių Ralpho Laureno, Lis Claiborne, Tommy Bahama baldai eksponuojami „Rotroje”, o „Ergolain” salone įkurdinti lengvi pinti ratano baldai. „Liquid interjero studija” pristato Italijos gamintojų „Dema”, „Mariani”, „Tonin Casa”, „Mobileffe” ir „Reflex Angelo” produkciją, modernaus dizaino „Corona” odinius baldus ir kitus stilingus apšvietimo, dekoravimo ir apdailos elementus. „Lėjos” ekspozicijoje klientai galės įsigyti įmantrių klasikinių baldų, statulėlių ir paveikslų, dekoruotų apšvietimo elementų ir kitų aksesuarų, kuriuos jų kūrėjai vadina rytdienos antikvariatu. Tuo tarpu salonas „Retroforma” retro objektus pritaiko moderniai erdvei ir siūlo ne tik įvairių prekių, bet ir projektuoja baldus, kuria bei gamina interjero aksesuarus, teikia interjero dizaino paslaugas.

Mados dizainerė Julija Žilėnienė Lietuvos interjero dekoro istorijoje atverčia naują lapą

Julija Žilėnienė, daugiau kaip dešimtmetį aktyviai dalyvaudama Lietuvos mados gyvenime ir savo kūrybą eksponavusi ne viename tarptautiniame konkurse, pirmoji iš Lietuvos mados dizainerių žengia į interjero dizaino sritį. Mados dizainui ji teigia priskirianti visos žmogaus aplinkos dekoravimą – nuo jo papuošalų ir drabužių iki namų aplinkos – baldų bei aksesuarų.

„Aplinka ir žmogus yra vienas kito dalis, o asmenybės, kaip ir kambario vidus gali papasakoti labai daug. Kuriu interjerą tam, kad jį sušildyčiau, užbaigčiau ir paversčiau jaukia bei stilinga vieta, kurioje atsispindi jame gyvenančių žmonių individualumas, intelektas, pomėgiai ar statusas”, – pasakoja dizainerė.

J. Žilėnienė, kaip ir daugelis garsių mados dizainerių, savo stiliaus suvokimą ima taikyti ne tik drabužiams, bet ir vardinių papuošalų kolekcijoms, aksesuarams, būsto elementams ir baldams bei interjerams kurti. Pasaulio interjero istorijoje ryškius pėdsakus yra palikę tokių dizainerių kaip Veros Wong, Wolfgango Joopo, Dolce ir Gabbanos dueto, Salvatorės Ferragamo, Azzedine Alaios, Ines de la Fressange, Michelo Kleino, Christiano Lacroix, Thierry Muglerio, Chantal Thomas ir daugelio kitų unikalios dekoro idėjos.

Savo interjero idėjas Julija Žilėnienė pirmą kartą pristato „Domus galerijoje”, tapusioje namais jos žmogaus ir namų dekoro parodai „Šokoladas”. Kartu su partneriais – manufaktūra „AJ Šokoladas”, „Cognac boutique”, medžio skulptoriumi Ryčiu Zavecku ir „Swarovski” fabriku Lietuvoje „Crystal creations” bei „Fotos” galerijos fotomeninke Lina Taukačikiene – surengtoje parodoje dizainerė pristato naują gyvenimo stilių, įkvėptą šokolado.

Šio tauraus saldumyno spalvos, kvapai, formos ir sukeliamos emocijos įkvėpė sukurti keturis įsivaizduojamų namų kambarius – buduarą, kabinetą, svetainę ir miegamąjį. Čia įkurdinti garsių prekių ženklų interjero elementai, iš kurių daugelį Lietuvoje išvystame pirmą kartą. „Šokolade” pristatomi „Domantės”, „Ergolain”, „Lėjos”, „Liquid interjero studijos”, „Retroformos”, „Rotros” ir kitų „Domus galerijos” salonų eksponatai. Tai kambarių sienų ir grindų danga, baldai, šviestuvai, veidrodžiai ir kiti interjero aksesuarai, suderinti ne tik su J. Žilėnienės kūriniais iš parodos „Medis ir kristalai”, bet ir rinktiniais naujosios dizainerės 2005-2006 metų rudens-žiemos drabužių kolekcijos modeliais.

Naujoji rudens-žiemos kolekcija apie šokoladą „kalba” ir spalvomis, ir faktūromis, ir aksesuarų forma. Be klasikinės juodos, vyrauja tamsaus, pieniško ir baltojo šokolado atspalviai, įvairių prieskonių ir kremų spalvos, aksomo puošnumas, atlaso šilkinis blizgesys. Drabužiai iš naujosios kolekcijos – daugiasluoksnių konstrukcijų, puošti kaspinais ir sagomis. Net kolekcijos papuošalai iš vengės medžio, inkrustuoti „Svarovski” kristalais, imituoja šokoladinius saldainius.

„Šioje kolekcijoje viskas skirta šokolado keliamiems pojūčiams, emocijoms ir asociacijoms išreikšti: kiek yra šokolado prieskonių, tiek ir skirtingo charakterio kostiumų galima sukurti. Ta pati įvairovė vilioja kurti ir interjerus – šviesius ir tamsius, ryškius arba blankius”, – teigia J. Žilėnienė, naujosios parodos eksponatus vadinanti tiesiog „šokoladiniais”.

Dizainerės mintį perteikti asmenybės ir aplinkos dermę, į vieną visumą sustyguoti ir paties žmogaus, ir jo aplinkos aksesuarus, padeda atskleisti parodoje vienam vakarui įsikūrę gyvi personažai. J. Žilėnienės draugai ir pažįstami demonstruoja naujosios kolekcijos drabužius, tiesiog gyvendami „šokoladinėje” aplinkoje.

Modelis Julija priima svečius su „AJ Šokolado” skanėstais buduare, papuoštame detalėmis iš tikro šokolado, sukurtomis Algimanto Jablonsko manufaktūroje „AJ Šokoladas”. Ji pakviečia „žaisti” su kitais personažais – žinomomis Lietuvos pramogų pasaulio asmenybėmis. Kabinete šokoladinių šachmatų partija suburia tik iš pažiūros rimtą būrelį – Daivą Tamošiūnaitę, Lauryną Šeškų, Ingą Bytautę ir Viktoriją Letkauskaitę. Aistė Stonytė, Mindaugas Vosylius, Gražina Baikštytė, Eugenijus Kovalevskis, Agnė Martinaitienė, Jogaila Morkūnas, Renata Mikailionytė ir Jūratė Rekevičiūtė linksminasi prieskoniais dvelkiančioje ir jų spalvų įkvėptoje svetainėje. Tačiau, ko gero, didžiausia staigmena laukia į miegamąjį užsukusių parodos lankytojų – ten (tikrame ar suvaidintame?) meilės trikampyje jausmais žaidžia Mantas Bžeskas ir dvi žavios merginos – Erica Jennings bei Jolanta Svirnelytė.

Pasak J. Žilėnienės, tęsdama savo kaip drabužių dizainerės karjerą nuo šiol ji daug dėmesio skirs ir interjero dekorui. Susidomėjimas šia taikomosios dailės šaka paskatino Vilniaus senamiestyje įkurti tekstilės galeriją „Aukso avis”, kuri nuo 2004 metų grožio mėgėjams pristato tautinio identiteto šiuolaikinėje miesto kultūroje koncepciją. Vienintelė tokia šiuolaikinė galerija Lietuvoje traukia ne tik čia eksponuojamais, parduodamais ir kuriamais pagal užsakymą suvenyrais, dovanomis ir interjero detalėmis. Galerijos interjero dekoro autorė – pati jos steigėja Julija Žilėnienė.

UAB „Domus centras”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.