Privatizuojant „Mažeikių naftą” būtinas skaidrumas ir aiškūs kriterijai

Seimo opozicinės Liberalų ir centro frakcijos nariai Algis Kašėta, Eligijus Masiulis ir Petras Auštrevičius siūlo nustatyti, kad nuosavybės teise valstybei priklausančių ar priklausysiančių AB „Mažeikių nafta” akcijų pardavimas turi būti vykdomas pagal aiškiai įtvirtintus kriterijus, o privaloma ir pastovia sąlyga turi tapti proceso skaidrumas.
Liberalcentristų įsitikinimu, Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko viešųjų ir privačiųjų interesų skaidrumas yra privaloma sąlyga siekiant bešališkai ir geriausiu būdu valstybei priimti šį ypatingai svarbų Lietuvos ūkio ateičiai sprendimą. Siekiant maksimalaus valstybei rezultato, parlamentarai kviečia Premjerą kuo greičiau išsklaidyti bet kokias abejones dėl šeimos, per Crowne Plaza viešbučio akcijų įsigijimą ir jų judėjimą, privataus verslo interesų su potencialiais investuotojais, o atsakingas institucijas laiku pateikti visą turimą informaciją Seimui ir visuomenei.
Liberalcentristai taip pat siūlo šiuo metu Seimo komitetuose svarstomuose įstatymuose įtvirtinti aiškius kriterijus būsimiems strateginiams investuotojams. Parlamentarų nuomone, labai svarbu transatlantinis saugumas, garantijos dėl žaliavos teikimo, monopolinės padėties nesukūrimas.
Parlamentarų manymu, Vyriausybė turi siekti skaidraus ir naudingo valstybei akcijų pardavimo, papildomai pritraukiant vakarietišką kampaniją bei atitinkamu būdu išskaidant akcijų paketą, kurį ketinama įsigyti iš „Jukos”.
Liberalcentristai kviečia šalies prezidentą Valdą Adamkų sušaukti Valstybės gynimo tarybą ir aptarti šį valstybei aktualų klausimą.

Liberalų ir centro frakcija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.