Italijos verslininkai ieškos partnerių Lietuvoje

Lietuvos ekonominės plėtros agentūra (LEPA) pasirašė bendradarbiavimo protokolą su Italijos prekybos su rytų šalimis rūmais (Camera di Commercio Italo – Orientale). Mūsų šalies verslininkai, kaip ir rytų Italijos regiono atstovai, turės daugiau progų susipažinti su verslo plėtros galimybėmis, naujų partnerių paieška, produktų bei paslaugų eksportavimu.
Š.m. rugsėjo 27 d. LEPA atstovybė Italijoje kartu su Bari provincijos prekybos rūmais, Italijos prekybos su rytų šalimis rūmais, LR garbės konsule Baryje bei LR ambasada Italijoje pristatė Lietuvą, jos verslo galimybes Bari mieste (Apulijos (it. Puglia) regiono sostinėje).

„Lietuvos dienos” renginyje dalyvavo virš šimto vietinių verslininkų. Buvo pristatytos verslo sąlygos Lietuvoje, ekonomikos pasiekimai, ūkio sektorius bei bendradarbiavimo galimybės. Taip pat įvyko atskiras susitikimas su Bari jūros uosto administracija, kurio metu buvo pristatytas Klaipėdos uostas bei pasiūlyta galimybė atvykti į Klaipėdą pažintiniam vizitui.

„Italijos verslininkai ypač domėjosi medienos, mėsos importo, bendradarbiavimo baldų gamybos srityje galimybėmis. Taip pat italus domino ir galimybės eksportuoti į Lietuvą vietinį alyvuogių aliejų bei vyną. Šių produktų kokybe vietiniai gamintojai garsėja visoje Italijoje,” – sakė LEPA atstovas Italijoje Dangis Šilalnikas.

Apulijos regione gyvena virš 4 milijonų gyventojų, jos sostinė ir regiono prekybos centras Bari yra didžiausias miestas (340 tūkst. gyventojų) bei uostas.

Lietuvos ekonominės plėtros agentūra

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.