Prezidento rūmuose vykusiame labdaros renginyje paaukota 190 tūkstančių litų jaunimo narkomanijos prevencijai

Vakar Prezidento rūmuose vyko Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus, ponios Almos Adamkienės ir asociacijos „Mentor Lietuva” organizuotas labdaringas renginys.
Šio labdaringo renginio tikslas – surinktas lėšas skirti jaunimo narkomanijos prevencijos projektams Lietuvoje įgyvendinti bei asociacijos „Mentor Lietuva” veiklai plėsti. Renginio metu buvo surinkta daugiau kaip 190 tūkstančių litų.
Renginyje dalyvavo „Mentor Foundation” patikėtinių tarybos prezidentė Jos Didenybė Švedijos karalienė Silvija, Jo Karališkoji Didenybė Saudo Arabijos princas Turki bin Talal bin Abdul Aziz al Saud bei kiti tarybos nariai – pasaulyje žinomi verslo, mados ir mokslo pasaulio atstovai.
„Mentorystės” programos principai primena, kad kiekvienas jaunuolis yra lygiateisis mūsų pilietinės bendruomenės narys, kuriam tenka tokios pat teisės, pareigos ir atsakomybė, kaip ir kiekvienai brandžiai asmenybei. Tokiam pokalbiui užmegzti yra būtinas abipusis pasitikėjimas, gimdantis atvirumą, supratimą, įsiklausymą. Mums, politikams, yra labai svarbu suprasti apie ką jauni žmonės nori kalbėtis. Jie nori būti reikalingi – ir yra reikalingi – Lietuvos visuomenei ir Lietuvos valstybei”, – sakė Prezidentas V. Adamkus, kreipdamasis į renginio dalyvius.
Valstybės vadovas apgailestavo, kad Lietuvoje vis dar per mažai dėmesio skiriama narkomanijos priežastims išsiaiškinti ir pernelyg vangiai bandoma jas panaikinti. Prezidento nuomone, nepakankamai dėmesio tenka ir nusikalstamoms struktūroms, kurioms jaunimo priklausomybė nuo įvairiausių svaigalų tėra tik verslas.
„Mūsų dar laukia ilgas ir nelengvas kelias. Puikiai suprantu, kad norimų rezultatų pasieksime ne per kelis metus ir, tikrai, ne per kelis mėnesius. Noriu pabrėžti, kad visos atsakomybės negalima užkrauti vien tik su šiomis nelaimėmis susidūrusioms atskiroms šeimoms ar valdžios institucijoms. Privalome įsisąmoninti, kad ženklių pokyčių pasieksime tik sutelkę valdžios institucijų, verslo sektoriaus, bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų ir visos visuomenės pastangas”, – pažymėjo Prezidentas V. Adamkus.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.