Prie sienos su Rusija – įspūdingos kontrabandininkų gaudynės

Prie sienos su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pirmadienį surengė iki šiol neregėto masto kontrabandininkų gaudynes.
Bendradarbiaudami su Muitinės kriminaline tarnyba, vienos sėkmingiausių pastarųjų metų operacijos metu Jurbarko rajone pasieniečiai vieną po kito sulaikė net trylika asmenų, įtariamų susijus su kontrabandos gabenimu, 25 tūkstančius pakelių rūkalų, du kontrabandininkų automobilius.
Įtariamuosius persekiojusiems ir sulaikiusiems VSAT operatyvininkų ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečių grupėms iš oro talkino VSAT Aviacijos eskadrilės sraigtasparnis „Colibri”.
Operacijos metu gaudant pasislėpusius įtariamuosius kontrabandos gabentojus sėkmingai dalyvavo ir pasieniečių kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu.
Pirmadienį ryte ties Jurbarko rajono Vėžininkų kaimu, prie Nemuno, Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai užklupo grupę asmenų, kurie į čia pat stovėjusius du lengvuosius automobilius krovė cigarečių dėžes.
Pasieniečiai turėjo informacijos, kad jos atplukdytos upe iš Kaliningrado srities.
Apie įvykį VSAT pareigūnai tuoj pat pranešė kolegoms iš Rusijos, o patys pajudėjo upės pakrantės link, tačiau juos pastebėję asmenys tuoj pat puolė bėgti.
Prie likimo valiai paliktų dviejų „Volkswagen Passat” automobilių pasieniečiams pavyko sulaikyti vietinį gyventoją.
Čia pat rasta ir 50 dėžių su rusiškomis kontrabandinėmis cigaretėmis „Saint George” ir „Saint George Lights”. Iš viso aptikta 24 tūkstančiai 950 Rusijos akcizo mokesčio ženklais paženklintų pakelių.
Į įvykio vietą skubiai buvo pasiųstas pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi, išmokytu sekti ir aptikti žmones. Keturkojo uoslė eilinį kartą neapvylė – aplinkiniuose panemunės krūmynuose pareigūnai vieną po kito sulaikė pasislėpusius dar keturis asmenis, kurie, įtariama, dalyvavo kraunant cigaretes.
Organizavus plataus masto paieškos operaciją į orą buvo pakeltas VSAT Aviacijos eskadrilės sraigtasparnis „Colibri”, kurio pilotai ėmėsi nurodyto rajono žvalgybos.
Netrukus kita pasieniečių grupė netoliese krūmynuose sulaikė dar tris asmenis, kurie, pirminiais duomenimis, taip pat sietini su minėta kontrabanda.
Dar keturis persekiotus asmenis pasieniečių paieškos grupė užklupo prie Vėžininkų kaimo sodybos, apie pusantro kilometro nuo cigarečių sulaikymo vietos. Jie įlipo į privažiavusį „Audi A8” automobilį ir pajudėjo į šalies gilumą.
Pareigūnai ėmėsi persekioti įtartiną automobilį, tačiau jo vairuotojas iš vietinio žvyrkelio išvažiavo į asfaltuotą plentą ir ėmė lėkti maždaug 170 kilometrų per valandą greičiu, keldamas didelį pavojų aplinkiniams.
Iš paskos važiuojantys pareigūnai, palaikydami ryšį su iš oro apylinkes šukavusio sraigtasparnio „Colibri’ pilotais, neatsiliko, tačiau nusprendė dėl didelės rizikos nelenkti bėglių automobilio. Pasieniečiai telefonu susisiekė su Tauragės policija ir paprašė pagalbos.
Bendromis policijos pareigūnų ir pasieniečių pastangomis automobilis su penkiais bėgliais buvo sulaikytas Tauragės prieigose, maždaug už 15 kilometrų nuo vietovės, kur pareigūnai ėmėsi jį sekti.
Visi sulaikytieji uždaryti į policijos areštines, cigaretės ir automobiliai laikinai saugomi Pagėgių rinktinėje.
Minėto VSAT padalinio pareigūnai dėl kontrabandos gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.