Elektroninė valdžia gelbės nuo korupcijos

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė tikisi, kad elektroninė valdžia savivaldybėje bus gera priemonė tarnautojams išvengti korupcijos pinklių.

Matys, ką nusprendė

Klaipėdos taryba yra pavedusi administracijai organizuoti veiklą vieno langelio principu. Tai susiję ne tik su visapusišku gyventojų aptarnavimu savivaldybėje, bet ir su vadinamąja elektronine – „e-valdžia”. Šis darbo organizavimo klausimas savivaldybėje gvildenamas jau metus. Manoma, kad nuo kitų metų sausio 1 dienos Klaipėdos savivaldybėje tarnautojai galiausiai jau pradės dirbti naudodami ne popierinius raštus, o elektronines jų versijas.

„Matysime, pas ką kuris raštas nukeliavo, kokie sprendimai buvo priimti. Tokia sistema privers visas savivaldybės struktūras tapti matomomis. Tai priemonė kovojant su korupcija”, – sakė J.Simonavičiūtė.

Kas būtų, jeigu būtų

Klaipėdos savivaldybė ir apskrities valdžia tik po pastarojo rugpjūčio potvynio galiausiai suprato, kaip svarbu modeliuoti situaciją „kas būtų, jeigu būtų”.

Ekstremalių situacijų valdymo centro posėdyje aptariant potvynio pasekmes, galiausiai garsiai įvardinta, jog išankstinis situacijos modeliavimas priverstų sukurti ir informacinę sistemą: žinoti, kur ir kokios užtvankos gali išsiveržti kokiam kritulių kiekiui iškritus, kokio lygio potvynio tikėtis vienoje ar kitoje miesto vietoje. Turint šią informaciją, anot J.Simonavičiūtės, būtų galima perspėti gyventojus. Vienus galbūt tik įspėti, jog būtų budrūs, kitiems rekomenduoti išvykti iš namų. Atkreiptas dėmesys dėl naujai statomų namų prie Danės. Anot J.Simonavičiūtės, žinant, kad per potvynį čia yra rizikos zona, išduodant leidimus statyboms reikia tikrinti, ar projektuose įrašyti tam tikri inžineriniai dalykai apie tai, ką reikia padaryti, kad per potvynį nenukentėtų žmonės, ar leisti pirmuosiuose aukštuose projektuoti gyvenamąsias patalpas, o galbūt – tik garažus.

Posėdžio pasiūlymai kol kas „gyvi” tik protokole.

Karilionui – nauji varpai

Savivaldybės administracija jau planuoja kitų metų darbus ir projektus. Ketinama įkurti kultūros fabriką senojo tabako fabriko teritorijoje. Todėl ir rajono prie Jono kalnelio laukia permainos, bus rekonstruojama Bangų gatvė, atsiras naujas transporto žiedas Taikos prospekto pradžioje ir Kūlių Vartų gatvėje. Kultūros fabrike kurs menininkai. Šiam projektui bus prašoma Europos Sąjungos fondų finansinės paramos.

Kitąmet planuojama išgelbėti pūvantį ir prastai aidintį Klaipėdos karilioną. J.Simonavičiūtė pripažino, kad apie tai kalbama jau nebe pirmus metus, tačiau kol kas viskas ir likę kalbomis. Nulieti naujus varpus gali kainuoti apie milijoną litų.

Ramunė Šeštokienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Elektroninė valdžia gelbės nuo korupcijos"

  1. tolerancija

    Cia kaip su „elektroniniu piemeniu” turetu buti: aptverei ir paleidai auksta itampa:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.