Policija ieško išpuolių Balio saloje organizatorių

Indonezijos policija pirmadienį išplatino mėgėjo filmuotą vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuotas į vieną restoraną Balio saloje įeinantis žmogus ir netrukus po to nugriaudėjęs sprogimas. Iš viso per tris sprogimus šioje Indonezijos saloje žuvo 27 žmonės, 125 buvo sužeisti.

Aukštas kovos su terorizmu pareigūnas pranešė, jog šeštadienio išpuolio aplinkybių tyrimą vykdantys policininkai mano, jog už sprogimus atsakingi islamo ekstremistai, praeityje jau įvykdę išpuolių gausiausioje pasaulio musulmoniškoje valstybėje.

Iš viso šeštadienio vakare žmonių pilnuose restorano nugriaudėjo trys sprogimai. Du savižudžiai susisprogdino lauko kavinėse Džimbarano paplūdimyje, trečiasis – bare Kutos miestelyje.

Aukštas Indonezijos kovos su terorizmu pareigūnas Ansjadas Mbajus (Ansyaad Mbai) pažymėjo, kad tiriama versija, jog išpuolius įvykdė islamo ekstremistai.

2002 metais su „Al Qaeda” siejama grupuotė „Jemaah Islamiah” (JI) surengė sprogdinimus Kutos naktiniuose klubuose. Žuvo 202 žmonės.

A. Mbajus nurodė: „Akivaizdu, jog anksčiau mūsų šalyje veikusios grupuotės niekur nedingo. Paskutinysis incidentas liudija, kad jos veikia”.

2005-10-03 09:44

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.