Vokietijoje – „Hario Poterio” manija: per pirmąją dieną parduota 1 mln. knygų

Vokietijos knygynuose pasirodžius Džoanos Ketlin Rouling (Joanne Katheleen Rowling) knygai vaikams „Haris Poteris ir negrynakraujis princas” („Harry Potter and the Half-Blood Prince) per kelias valandas nuo lentynų buvo nušluota maždaug 1 mln. egzempliorių, pranešė leidėjas.

Hamburgo leidybos namai „Carlsen” Vokietijos knygynams išsiuntinėjo 2 mln. į vokiečių kalbą išverstos knygos egzempliorių ir teigė, kad dar per anksti skelbti tikslius pardavimų skaičius. Tačiau leidyklos atstovė spaudai Katrina Hogrebe (Katrin Hogrebe) teigė, jog neįtikėtini rezultatai, gauti iš parduotuvių, rodo, jog „per pirmąsias 24 valandas galėjo būti parduota 1 mln. knygų”.

„Hario Poterio” manija Vokietijoje yra įprastas reiškinys. Kai liepos 16 dieną šalies knygynuose pasirodė angliškas knygos leidimas, vokiečiai įsigijo apie 1 mln. egzempliorių. Taip angliška knyga užkopė į „Spiegel” sudaromą geriausiai parduodamų knygų reitingo viršūnę ir pralenkė vokiškus leidinius.

Daugelis knygynų penktadienį surengė „burtų vakarėlius”, kad paskatintų pirkėjų susidomėjimą prieš oficialų šeštosios iš knygų serijos pasirodymą vidurnaktį.

Visoje šalyje knygynų tinklą turinti „Hugendubel” teigė, kad parduotuvės pranešė apie didesnę paklausą negu pasirodžius penktajai „Hario Poterio” istorijai.

2005-10-03 08:54

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.