Namų lenktynėse „Mitsubishi” ekipa sirgalių nenuvylė

Japonijoje vykusiame tryliktajame Pasaulio ralio čempionato etape „Mitsubishi Motors” ekipa įrodė esanti viena greičiausių čempionate. Komandos pilotai laimėjo net penkis greičio ruožus ir pretendavo tapti šių lenktynių prizininkais.

Po antrosios dienos „Gigi” Galli ir Harri Rovanpera, lipdami ant kulnų lyderiams, užėmė atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas. Deja, paskutinioji ralio diena nebuvo tokia sėkminga „Mitsubishi” pilotams. G.Galli viename iš ruožų pažeidė galinę pakabą ir buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių būdamas ketvirtoje pozicijoje.

H.Rovanpera po kelių klaidų taip pat prarado ne tik daug laiko, bet ir dvi turnyrinės lentelės pozicijas. Iki lenktynių finišo suomis sugebėjo vėl pakilti iki penktosios vietos.

Trečiąjį „Mitsubishi Lancer WRC 05” automobilį pilotavęs prancūzas Gilles Panizzi finišo liniją kirto vienuoliktoje vietoje.

„Lenktynės buvo sudėtingos ir nenuspėjamos, bet esu įsitikinęs, jog pasirodėme deramai. Ypač per pirmąsias dvi ralio dienas”, – po varžybų sakė „Mitsubishi” automobilių sporto padalinio vadovas Isao Torii. Anot jo, ekipa suteikė daug džiaugsmo daugiatūkstantinei „Mitsubishi” sirgalių miniai ir pademonstravo tikrų kovotojų charakterį.

Nepaisant nenusisekusios paskutiniosios ralio dienos, optimizmo nestokojo ir komandos lyderis H.Rovanpera. „Neslėpsiu – ši savaitė buvo puiki. Įrodėme, kad esame greiti ir galime kautis dėl aukščiausių pozicijų. Žinoma, daug padėjo ir minios čia susirinkusių sirgalių. Prie greičio ruožų buvo tūkstančiai žmonių, o raudonos vėliavos, rodos, plazdėjo visur”, – sakė penktą vietą iškovojęs lenktynininkas iš Suomijos.

Bendrą pakilią nuotaiką atspindėjo ir komandos technikos direktoriaus Yasuo Tanaka interviu po lenktynių. „Paskutinė diena mus nuvylė. Tačiau visas ralis „Mitsubishi” ekipai susiklostė fantastiškai. Tai buvo geriausios mūsų lenktynės šiemet. Akivaizdžiai įrodėme, kad mūsų automobiliai yra greiti, komanda progresuoja teisinga kryptimi”, – sakė Y.Tanaka.

Po namų lenktynių Japonijoje „Mitsubishi” ekipa, drauge su visu ralio karavanu, keliauja į Prancūziją, kur Spalio 20 dieną bus duotas startas asfalto keliais vyksiančiam „Tour de Corse” etapui. Šiose lenktynėse „Mitsubishi” ekipa į startą vėl išleis tris automobilius, kuriuos pilotuos H.Rovanpera, G.Galli ir tokių lenktynių specifiką itin gerai išmanantis G.Panizzi.

Japonijos ralio rezultatai

1. Marcus Grönholm Peugeot 307 WRC
2. Sébastien Loeb Citroen Xsara WRC
3. Chris Atkinson Subaru Impreza WRC
4. Francois Duval Citroen Xsara WRC
5. Harri Rovanper „Mitsubishi Lancer WRC05
6. Toni Gardemeister Ford Focus RS WRC04
7. Roman Kresta Ford Focus RS WRC04
8. Daniel Carlsson Peugeot 307 WRC

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.