Akcijos „Prisipažink, nes būsi pagautas” simbolis „Spąstai” pradeda savo kelionę Vilniuje

AB Rytų skirstomieji tinklai pradeda akciją „Prisipažink, nes būsi pagautas”, kurios metu kviečia visus gyventojus ir įmones nemokamu telefonu 8 800 22444 pranešti apie neteisėtus elektros naudojimo faktus ir būdus. Tik prisipažinusiems vartotojams nebus surašomas neapskaitinis elektros energijos naudojimo aktas ir bendrovė nereikalaus atlyginti žalos.

„Prisipažink, nes būsi pagautas” akcija startuoja Vilniuje, rugsėjo 30 d., o visą spalio mėnesį akcijos simbolis „Spąstai” keliaus po kitus Lietuvos miestus ir miestelius: Alytų, Panevėžį, Uteną ir t.t.

„Nusprendėme gyventojams ir smulkioms įmonėms pasiūlyti išeitį iš susidariusios situacijos neteisėtai naudojant elektros energiją – spalio mėnesį prisipažinti ir taip susigrąžinti pasitikėjimą. Bendrovės specialistai vis tiek anksčiau ar vėliau pagaus kiekvieną, kuris neteisėtai naudoja elektrą, nes dirba aktyviau: organizuoja reidus, taiko modernias technologijas ir metodus”, – sako AB Rytų skirstomųjų tinklų Elektros tinklo direktorius Valdas Bancevičius.
Pasak V. Bancevičiaus, vidutiniškai šiais metais už neteisėtą elektros naudojimą daugiabučiame name priskaičiuota 1000 litų, gyventojams individualiame name – 3000 litų, įmonei ar organizacijai, priklausomai nuo jos dydžio iki 50 tūkstančių litų žalos atlyginimo bendrovei.
AB Rytų skirstomieji tinklai per pirmąjį šių metų pusmetį, aktyviau tikrindami elektros vartotojus nustatė 871 neteisėtus elektros naudojimo atvejus už 1,86 mln. litų, kai tuo tarpu per visus 2004 metus jų buvo nustatyta 903 už 1,1 mln. litų.
Neteisėtas elektros naudojimas yra administracinės teisės pažeidimas, už kurį atsakoma teisės aktų nustatyta tvarka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.