Federacija kaltės neprisiima

Lietuvos rankinio federacija atmeta kaltinimus, kad federacija žlugdo Lietuvos rankinio lygos klubų asociacijos (LRLKA) planus rengti šalies vyrų čempionatą.

Vakar rašėme, kad Lietuvos vyrų rankinis pateko į krizę. Birželio mėnesį įkurtos LRLKA penki nariai žada rengti savo čempionatą, o į asociaciją stoti atsisakę keturi klubai ketina dalyvauti LRF rengiamose varžybose. LRF ėmėsi rengti čempionatą, nes LRLKA steigėjams nepavyko prikalbinti kitų klubų stoti į asociaciją.

Pasak laikinai einančio LRF prezidento pareigas Vido Mikalausko, į asociaciją stoti atsisakę klubai galėtų kreiptis į teismą, jei federacija atsisakytų pati rengti čempionatą: „Norime, kad čempionatas būtų visavertis, todėl išsiuntėme kvietimus žaisti aukščiausiojoje lygoje šešiems pirmosios lygos klubams. Tačiau dabar asociacija daro spaudimą tiems klubams, kad jie mūsų rengiamame čempionate nežaistų. Ar tai normalu? Kokią jie turi teisę tą daryti?”

„Padėtis yra tragiška, – sakė l. e. prezidento pareigas Mikalauskas. – LRLKA oficialiai siūlėme rengti vyrų čempionatą su sąlyga, kad būtų pakviestos visos komandos, kurios turi teisę žaisti aukščiausiojoje lygoje. Tačiau jie nesusitarė, per vasarą taip ir nepateikė jokių čempionato vykdymo griaučių, nepradėjo spręsti finansinių klausimų”.

Dalius Matvejevas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.