Valdininkas verslą suka ir darbe

Sartų regioniniame parke Bradesių kaime savavališkai pastatų prisirentęs Rokiškio rajono mero patarėjas Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos narys Bernardas Trimonis, atrodo, atsidūrė aklavietėje.

Daugiau kaip metus juokingomis, nė 200 litų nesiekiančiomis baudomis nuo aplinkosaugininkų atsimušinėjęs kaimo turizmo sodybos savininkas taip ir nesugebėjo legalizuoti neteisėtų statinių.

Todėl juos jau grasinama nugriauti valdiškomis lėšomis.

Tačiau B.Trimoniui tai – nė motais. Savo verslą jis išsijuosęs suka ir toliau.

Darbo valandos – ne kliūtis

Tam ne kliūtis ir aukšto valdininko pareigos.

Jeigu panorėtumėte praleisti laiką vaizdingame gamtos prieglobstyje, B.Trimonis – jūsų paslaugoms bet kuriuo darbo dienos metu.

Kaimo turizmo sodybą Bradesių kaimo Sartų regioniniame parke turintis valdininkas telefonu priiminėja užsakymus, net jeigu dėl to tenka mesti šalin valdiškus reikalus.

Vidury darbo dienos sulaukęs potencialaus lankytojo skambučio, jis tarsi pamiršta esąs darbe.

Išklausęs skambinančiojo pageidavimų maloniai pristato savo sodyboje teikiamas paslaugas, nurodo kainas, atsako į bet kokį klausimą.

Namukas, anot B.Trimonio, parai kainuosiąs 150 litų.

Pageidaujantiems rūpestingas šeimininkas pažada iškūrenti ir pirtį.

Telefono numeris – internete

„O ką, nejaugi aš negaliu atsiliepti telefonu ir pakalbėti?” – piktinosi mero patarėjas, „Panevėžio ryto” paklaustas, ar normalu, kad iš mokesčių mokėtojų pinigų atlyginimą gaunantis valdininkas darbo metu tvarko privataus verslo reikalus.

Beje, sužinoti B.Trimonio telefoną – ne problema.

Mero patarėjo kaimo turizmo sodyba reklamuojama savivaldybės interneto puslapyje, kur savo paslaugas pristato Rokiškio turizmo informacijos centras, siūlydamas rajono svečiams ir vietas, kuriose jie gali apsigyventi.

Šalia B.Trimonio sodybos fotografijos skelbiamas jos šeimininko mobiliojo telefono numeris, kuriuo paskambinus pats valdininkas priiminėja klientų užsakymus.

Kratėsi sodybos nuosavybės

Kiek pagalvojęs B.Trimonis dar patikino, kad ir tas verslas visai ne jo, esą jau seniausiai sodybą perrašęs žmonos vardu.

Tuo tarpu rajono savivaldybės Kultūros, turizmo ir ryšių su užsienio šalimis skyriaus specialistai mūsų laikraščiui sakė, kad jų skyrius iš pradžių išdavė kaimo turizmo sodybos registracijos pažymėjimą B.Trimoniui, o po kurio laiko – ir jo žmonai.

Savo vardu gauto pažymėjimo B.Trimonis nėra kaip nors atsisakęs.

Domėsis dėl interesų konflikto

Rokiškio rajono meras Egidijus Vilimas „Panevėžio rytui” sakė nežinojęs, kad jo patarėjas darbo metu priiminėja klientų, pageidaujančių apsigyventi jo kaimo turizmo sodyboje, užsakymus.

Mero nuomone, B.Trimoniui einamos pareigos netrukdo verstis verslu, tačiau E.Vilimas žadėjo pasidomėti, ar tokia patarėjo veikla darbo metu nekelia viešųjų ir privačių interesų konflikto.

„Apskritai tai B.Trimonis nepažeidžia įstatymo, jam nedraudžiama užsiimti verslu. Tik, žinoma, ne darbo metu”, – paaiškino meras.

Meras rado pateisinimų

Skandalai dėl B.Trimonio polinkio darbą savivaldybėje išnaudoti asmeniniais interesais kyla ne pirmą kartą.

Prieš gerus metus „Panevėžio rytas” rašė, kad mero patarėjo vardu registruota kaimo turizmo sodyba buvo įtraukta į savivaldybės lėšomis parengtą leidinį, pristatantį Rokiškio rajono verslo įmones.

Tąkart savo patarėją, atsidūrusį viešųjų ir privačių interesų sankirtoje, rajono meras E.Vilimas teisino teigdamas būsiant neteisinga vien dėl B.Trimonio pareigų nutylėti apie jo kaimo turizmo sodybą kaip lankytiną Rokiškio rajono vietą.

B.Trimonio sodyba nuolatinių rūpesčių kėlė ir aplinkosaugininkams.

Mat mero patarėjas buvo pateikęs dokumentus Sartų regioniniame parke statyti tik pirtelę su priestatu, o vietoj to sodybos teritorijoje pridygo įvairiausių pastatų, kurių leidimai statyti ir projektai nebuvo patvirtinti reikiamų institucijų.

B.Trimonis dėl nelegalių statybų tąkart teisinosi aiškindamas, kad statinius legalizuojantys dokumentai – detalusis teritorijos planas – jau tvarkomas.

Toks patarėjo tikinimas jo viršininkui taip pat buvo visiškai priimtinas.

Nelegalius statinius prisieis griauti

Vakar mero patarėjas „Panevėžio rytą” tikino, kad visi jo sodybos statiniai legalūs, dokumentai sutvarkyti jau seniai.

Tuo tarpu Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoja Angelė Plančiūnaitė mūsų laikraščiui teigė, kad departamentą pasiekę du B.Trimonio prašymai patvirtinti projektus, kurie turėjo legalizuoti statinius, iš pradžių buvo patvirtinti, tačiau vėliau tvirtinimas buvo panaikintas ir visi prašymai atmesti.

„Šiuo metu B.Trimonio sodyboje Sartų regioniniame parke dalis statinių yra pripažintini nelegaliais, dėl to skirta bauda”, – mūsų laikraščiui paaiškino A.Plančiūnaitė.

„Panevėžio ryto” žiniomis, per keletą pastarųjų metų baudas už nelegalias statybas B.Trimonis maždaug apie 150 litų yra mokėjęs jau ne vieną kartą.

Direktoriaus pavaduotoja sakė, kad tolesnis nelegalių statinių likimas perduotas į Panevėžio apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus inspektoriaus Rokiškyje rankas.

Statybos valstybinis inspektorius Rokiškyje Algimantas Vitkauskas „Panevėžio rytui” sakė, kad be leidimų pastatytų statinių likimui yra du variantai – arba statiniai turi būti legalizuojami, arba nelegalios statybos naikinamos.

Anot A.Vitkausko, kadangi B.Trimoniui statinių legalizuoti nepavyko, savininkui bus liepta juos likviduoti, o nepaklusus – jie bus nugriauti valstybės lėšomis.

Diana Makšimienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.