Išnuomojusi patalpas poliklinika sutaupė

Poliklinikos direktorė Irena Čeilitkienė kalbėjo, kad patalpos moderniai laboratorijai buvo išnuomotos prieš metus. „Mes ir anksčiau turėjome neblogą laboratoriją, tačiau reformuojant sveikatos priežiūros sistemą ir gydytojams specialistams išėjus į Konsultacijų polikliniką, sumažėjo tyrimų. Išlaikyti tarnybą tapo sunku. Daug darbuotojų, aparatūra sensta, pinigų nėra”, – sakė poliklinikos vadovė.

I.Čeilitkienės prisiminimais, nusprendus žengti atsakingą žingsnį, sulaukta įvairių kaltinimų. Vienas iš tokių – laboratorija bus parduota. Išnuomojus patalpas naudos gauta. Pirmiausia išsaugotos darbo vietos septyniolikai žmonių, išlaikyti kvalifikuoti specialistai. Tyrimai atliekami patikimai ir kokybiškai. Ekonominis efektas per metus siekia maždaug 100 tūkstančių litų.

Laboratorija „Medicina practica” direktorius Svajūnas Barakauskas kalbėjo, kad atidarant įstaigą Panevėžyje – rizikavo. „Nežinojau, koks panevėžiečių požiūris į sveikatą, koks bus medikų požiūris į laboratoriją. Stengėmės informuoti žmones apie tyrimus. Pavyko išplėsti paslaugų spektrą. Anksčiau poliklinikos laboratorija atlikdavo apie 60 tyrimų, dabar atliekame apie 120, tarp jų – rečiausius. Įkainių didinti nereikėjo”, – kalbėjo direktorius.

„Medicina practica” laboratorijos taip pat veikia Vilniuje, Kaune, Tauragėje. Visur įstaigos aprūpintos vienomis iš moderniausių įrangų Baltijos šalyse. Atliekami hematologiniai, biocheminiai, imunofermentiniai, serologiniai, hormonų, vėžio žymenų ir kiti kraujo bei šlapimo tyrimai. Rezultatai įvedami į kompiuterinę programą, todėl pagal paciento pavardę gali būti surasti bet kuriuo atveju.
Tina Latvelytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.