Seimo komitetas nesvarstė kandidatūrų į generalinio prokuroro pareigas

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas nesiima vertinti Teisininkų draugijos siūlomo teisininko Stasio Šedbaro galimybių užimti generalinio prokuroro pareigas.

„Komitetas dar nesvarstė jokių viešai minimų kandidatų į generalinio prokuroro pareigas. Todėl nenoriu užsiimti būrimu iš kavos tirščių”, – sakė Eltai J. Sabatauskas, paprašytas pakomentuoti Teisininkų draugijos siūlomą kandidatūrą.

Jo vertinimu, S. Šedbaras yra kvalifikuotas teisininkas, tačiau reikėtų išsiaiškinti, ar jis atitinka Prokuratūros įstatymo reikalavimus. Generaliniu prokuroru gali tapti tik asmuo, turintis ne mažesnį negu 10 metų teisinį pedagoginį darbo stažą arba tiek pat laiko dirbęs prokuratūroje bei teisme.

Teisininkų draugija ketvirtadienį išplatintame atvirame laiške Prezidentui, Seimo Pirmininkui ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkui teigia, kad S. Šedbaras anksčiau yra buvęs Konstitucinio Teismo ir Aukščiausiojo Teismo teisėju, Aukštesniojo administracinio teismo pirmininku, teisingumo ministro pavaduotoju, vidaus reikalų ministru bei ėjęs kitas reikšmingas pareigas. Todėl jis esąs tinkamos kvalifikacijos būti generaliniu prokuroru.

ELTA primena, kad opozicinė Tėvynės sąjunga yra nutarusi kelti S. Šedbaro kandidatūrą į laisvą Seimo nario vietą Kėdainiuose.

Generalinės prokuratūros vadovo kėdė liko tuščia liepos pradžioje, kai ankstesnį generalinį prokurorą Antaną Klimavičių Seimas paskyrė Aukščiausiojo Teismo teisėju. Laikinai šios pareigos pavestos generalinio prokuroro pavaduotojui Vytautui Barkauskui.
2005-09-29 16:13

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.