„Suprema” valdys pirmąjį Europoje investicinį fondą, investuojantį į Rusijos įmonių skolos vertybinius popierius

Investicinis bankas „Suprema Securities” bendradarbiaudamas su „Evli bank” įsteigia skolos vertybinių popierių fondą „Evli Bank Evli Ruble Debt”, kuris investuos į Rusijos skolos vertybinių popierių rinką. Tai yra pirmoji panašaus pobūdžio atvirųjų fondų investicija Europoje į rusiškus skolos vertybinius popierius. Fondas investuoja savo turimas lėšas rubliais į Rusijos kompanijų, finansinių institucijų, regioninių vyriausybių ir savivaldybių skolos vertybinius popierius.

Nuo 2000-ųjų metų Rusijos ekonomika augo vidutiniškai po 7 septynis procentus per metus – prognozuojama, ji sparčiai augs ir artimiausioje ateityje. Taip pat sparčiai plečiasi ir Rusijos vertybinių popierių rinka. 2005-ųjų birželį Rusijos kompanijų ir viešųjų organizacijų vertybinių popierių rinkos apimtis išaugo iki 12 milijardų eurų, tuo tarpu, 2002-ųjų pradžioje ji tesiekė 1,6 milijardų eurų.

„Evli Ruble Debt” – naujas investicijų fondas, valdomas „Supremos”, skiria diversifikuotas investicijas į Rusijos augančių kompanijų ir regionų skolos vertybinius popierius. Rusijos skolos vertybinių popierių rinka leidžia tikėtis nemažų įplaukų, ženkliai didesnių, nei daugumos įprastų fiksuoto pelningumo fondų, nes Rusijos ekonomika sparčiai auga ir investicinis klimatas vis gerėja”, – sakė „Supremos” turto valdymo skyriaus vadovas Veikko Maripuu.

Bazinė „Evli Ruble Debt” investicijų valiuta – euras, nors fondas didžiąją savo turto dalį investuoja į rusiškus skolos vertybinius popierius, denominuotus Rusijos rubliais. Nuo rizikos, susijusios su valiutų kurso svyravimais, prireikus galima apsidrausti. Rublio vertės svyravimas padidina fondo rizikingumą, tačiau ir leidžia gauti papildomą pelną. Specialistų teigimu, dėl neilgų rusiškų skolos vertybinių popierių terminų, fondo palūkanų rizika vis tiek yra mažesnė nei įprasta. „Evli Ruble Debt” tinka investuotojams, kurie ieško ilgalaikių fiksuoto pajamingumo investavimo galimybių, žadančių didesnę grąžą nei įprasti fiksuoto pajamingumo instrumentai.

Fondų vienetai kol kas nebus viešai siūlomi Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, nes

fondų prospektai dar nėra įregistruoti atitinkamose vertybinių popierių priežiūros institucijose.

„Supremos” turto valdymo komanda sukaupė vertingą Rusijos finansinių rinkų patirtį investuodama į Rytų Europą ir valdydama „Evli Greater Russia” fondą. Pripažinti „Evli Bank” fiksuoto pajamingumo ekspertai kartu su „Suprema” darbuotojų žiniomis apie Rusijos rinką suformavo tvirtą pagrindą fondų investavimo veiklai.

„Evli Ruble Debt” pasinaudos mūsų patirtimi Baltijos šalyse bei Rusijoje. Mes savo klientams siūlome aukštos kokybės investavimo ir diversifikavimo galimybių pasirinkimą šiose augančiose rinkose”,- sakė „Evli Investment Management” generalinis direktorius Maunu Lehtimäki.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.