Kino kronikoje – Lietuvos okupacijos vaizdai

Šiandien 17 valandą Lietuvos nacionaliniame muziejuje pradedama nauja kino renginių „Lietuvos istorija ir kinas” programa „Sovietinė ir nacistinė okupacija”.

Nacionalinis muziejus, tęsdamas savo tradicinius Ketvirtadienio vakarus muziejuje, kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį vėl kviečia į renginius „Lietuvos istorija ir kinas”. Programos sumanytojas ir kino vakarų vedėjas – kinematografininkas Algirdas Tarvydas kartu su Lietuvos centriniu valstybės archyvu parengė keturis iki šiol niekur nerodytos dokumentinės kino medžiagos vakarus „Sovietinė ir nacistinė Lietuvos okupacija”.

Šio vakaro temą „Sovietinė okupacija 1940-1941” atspindės daugiau kaip pusantros valandos trukmės kino medžiaga. Ją komentuos Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro departamento direktorius daktaras Arvydas Anušauskas, savo prisiminimais dalysis Lietuvos kino kronikos kūrėjas 96 metų Stasys Vainalavičius, 1940-1941-aisiais filmavęs pirmuosius „Tarybų Lietuvos” kino žurnalus. Vakarą ves kino dokumentininkas Tarvydas.

Liucija Armonaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.