Tardymo izoliatoriuje kalinčiam draugui – chalva su hašišu

Antradienį Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomam suimtajam teko pasmaguriauti tiktai chalvos – joje paslėptus kvaišalus aptiko pareigūnai.
Rugsėjo 27-osios popietę į tardymo izoliatorių atvykęs šiaulietis 22 metų Arvydas M. paprašė vienam suimtajam perduoti maisto produktų bei drabužių siuntinį. Užpildęs prašymą atvykėlis pateikė vairuotojo pažymėjimą.

Kadangi tuo metu kitų lankytojų nebuvo, prižiūrėtojas išsyk ėmė tikrinti Arvydo M. atneštas lauktuves.

Polietileno krepšyje buvo vaisių ir daržovių, įvairių konservų, makaronų, arbatos, pusė kilogramo chalvos, taip pat keli šimtai cigarečių bei džinsinis švarkelis.

Norėdamas įsitikinti, kad saulėgrąžų chalvoje nėra paslėptų „siurprizų”, prižiūrėtojas ją iš vieno maišelio perbėrė į kitą. Pareigūnas pastebėjo, kad tarp tamsiai pilkų chalvos gabalėlių keletas išsiskiria savo spalva – žalsvai juoda. Šie svetimkūniai buvo panašūs į dervą ar kietą plastiliną.

Įtariama, jog tai augalinės kilmės narkotinė medžiaga – hašišas (kanapių derva). Chalvoje jo rasta apie 15 gramų.

Supratęs, kad pareigūnas aptiko kvaišalus, Arvydas M. leidosi į kojas – net vairuotojo pažymėjimą paliko.

Perduodamas siuntinys su chalvoje paslėptu, kaip įtariama, hašišu buvo skirtas suimtajam 22 metų Demontui M. Šis du kartus teistas šiaulietis dabar kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu (BK 284 str. 1 d.). Prieš porą savaičių Šiaulių miesto apylinkės teismas leido jį suimti mėnesiui ir dešimt dienų.

Rastosios medžiagos perduotos ekspertams. Dėl šio įvykio įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šių metų balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Kai kurios jo nuostatos jau galioja birželio 1 d., o draudimas gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais – nuo ateinančių metų sausio 1-osios. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius nuteistiesiems bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atlieka areštu nubausti vyrai, taip pat laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje yra daugiau kaip 600 tokių asmenų.

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.