Alytuje – tarptautinė kūrybinė stovykla

Rugsėjo 30 d. Alytuje prasideda tarptautinė kūrybinė jaunimo stovykla „Svajonė Dreem 2005”. 17 val. Alytaus muzikos mokykloje vyks simfoninės muzikos koncertas, o 20 val.- vyks atidarymas Alytaus miesto teatre.
Tai jau penktoji tarptautinė kūrybinė jaunimo stovykla, kurios iniciatoriai Alytaus muzikos mokyklos styginių orkestro dalyviai. Stovyklų metu jauni žmonės susipažįsta su skirtingų šalių kultūra, istorija , užsiima menine veikla, mokosi vadovaujami profesionalių vadovų. Projekte dalyvavo jaunimo orkestrai iš Latvijos, Estijos, Ispanijos ir Lenkijos.
Šias metais bus suburtas jaunimo simfoninis orkestras ir mišrus choras, kurį sudarys lietuviai iš Alytaus , švedai iš Malungo muzikos mokyklos ir ispanų jaunimo mišrus choras iš Macaneto (Ispanijos) miestų. Orkestro meno vadovas ir dirigentas Lietuvos Nacionalinio simfoninio orkestro dirigentas Modestas Pitrėnas.
Orkestro koncertai vyks spalio 4 d. 18 val. Vilniaus Rotušėje ir spalio 5 d. 18 val. AB „Alytaus tekstilė” kultūros rūmuose. Projektą finansuoja ES programa „Jaunimas”, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Alytaus miesto savivaldybė, Lietuvos respublikos Kultūros ministerija, Alytaus apskrities viršininko administracija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.