„Pinigų kartoje” – pirmasis realybės eksperimentas

„Kaip pragyventi gaunant minimalią algą” – taip vadinsis pirmasis Lietuvos televizijos laidos „Pinigų karta” realybės eksperimentas. Visą eksperimentą pamatysime keturių dalių reportažų cikle. Pirmoji jo dalis – jau ateinantį pirmadienį.

‘Tiesą sakant, niekada negalvojau, kad paprasčiausias baltos kavos puodelis gali tapti prabanga, dėl kurios turėsiu atsisakyti kažko kito”, – tvirtina šio eksperimento dalyvis žurnalistas Domas Burkauskas. Jam buvo įteikta 447 litų ir 70 centų suma – tiek pinigų susidaro sumokėjus mokesčius nuo 550 litų minimalios algos. „Jis turėjo išsikraustyti iš savo būsto, išsinuomoti kambarį ir mėnesį gyventi iš šių pinigų”, – sako „Pinigų kartos” vedėjas ir prodiuseris Andrius Tapinas. „Kiekvieną jo žingsnį, kiekvieną pirkinį, kiekvieną išleistą litą fiksavo televizijos kameros. Reportažuose bus akivaizdžiai matyti, kaip laikui bėgant mažėja jo turima pinigų suma, daugėja problemų ir sunkėja pasirinkimai.”

Svarbi realybės eksperimento dalis – specialistų komentarai ir patarimai. Tačiau ekspertai – ne „kalbančios galvos” iš ministerijų ar Seimo koridorių, o šeimos, kurios pačios verčiasi gaudamos minimalią algą.

„Pateiksime išsamią analizę su įvairiausiomis alternatyvomis”, – žada Andrius Tapinas, – „jei kolega Domas už tam tikrą sumą mėgino surasti sau batus rudeniui, galbūt kita šeima tokią sumą išleidžia vaistams arba sauskelnėms.”

Keturių dalių reportažų ciklą „Kaip pragyventi gaunant minimalią algą” žiūrėkite „Pinigų kartoje” nuo spalio 3 dienos pirmadieniais 22.10 val. per Lietuvos televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.