Valdininkai abejingi Kazio Lauciaus atminimui

Tik siauram žmonių ratui žinomas Kazys Laucius (1906-1942),
savo gyvenimą paaukojęs Lietuvos valstybei, paliko reikšmingą pėdsaką Lietuvos fotografijos ir policijos istorijoje. Tačiau Kauno miesto savivaldybės taryba kol kas nepritarė ketinimui šią tragiško likimo asmenybę sugrąžinti į miesto ir Lietuvos istoriją.

„2006 metų balandžio 26 dieną nepriklausomos Lietuvos teisininkui, policijos tarnautojui, fotografui ir publicistui Kaziui Lauciui sukaktų 100 metų. Tragiškos lemties asmenybė suvaidino labai svarbų vaidmenį šalies fotografijos ir Lietuvos policijos istorijoje”, – tokiais žodžiais Lietuvos fotomenininkų sąjungos vadovai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių Giedrių Buinevičių ir Vidaus reikalų ministrą Gintarą Furmanavičių, kviesdami prisiminti ir deramai įamžinti iškilią asmenybę.

Menininkai įsitikinę, kad minint Lauciaus 100 metų sukaktį Kaune, prie namo Šakių gatvėje Nr.13, kur iki 1941 metų gyveno Laucius, būtina pakabinti paminklinę lentą, o vieną Kauno miesto gatvių pavadinti Kazio Lauciaus vardu. Kol kas fotomenininkų idėjai nepritarta.

Liucija Armonaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.