Martinkaitienės kovos su etikos sargais – bevaisės

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dar kartą paragino parlamentarę Vilmą Martinkaitienę laikytis Seimo Etikos ir procedūros komisijos rekomendacijų vengti situacijų, kurios galėtų sukelti interesų konfliktą.

Į VTEK Martinkaitienė kreipėsi pati. Atsakydama į jos paklausimą dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo kai kurių nuostatų taikymo VTEK pabrėžė, kad Seimo etikos sargų rekomendacijos parlamentarei yra privalomos.

LŽ kalbinta Martinkaitienė teigė negavusi VTEK atsakymo, nors mačiusi, kad Seimo etikos sargai jį jau turi. Vis dėl to parlamentarė leido suprasti, kad VTEK „konsultacija” jos netenkina, nes esą ji klaususi visai „ne to”, juolab negavusi pagrindinio atsakymo – kurgi slypi jos privatus interesas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra konstatavusi, kad Vokietijoje su atliekų tvarkymu besiverčiančios bendrovės „Cleanaway”, turinčios verslo interesų Lietuvoje, atstovu susitikusi Martinkaitienė neišvengė viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Marijus Girša

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.