Parduoti senus akumuliatorius – naudinga

Kas 2-5 metai automobilininkams tenka keisti akumuliatorius – pirkti naujus ir kur nors „nukišti” jau nebetinkamus senus.

Senų akumuliatorių utilizavimo problema labai aktuali, nes paprasčiausiai užkasti į žemę jie teršia aplinką. Net ir garažuose saugomi seni akumuliatoriai yra pavojingi, nes iš jų garuoja elektrolitas, turintis sieros rūgšties.

Vienintelė išeitis – senus akumuliatorius atiduoti utilizuoti specialioms bendrovėms, kurių Klaipėdoje yra penkios. Dumpiuose įsikūrusi valstybinė įmonė „Toksika” akumuliatorius priima pagal svorį, tik su sąlyga, kad už akumuliatoriaus kilogramo utilizavimą klientas moka 10 centų.

Akumuliatorius superkančios privačios įmonės, atvirkščiai, pačios moka klientams – 40-50 centų už kilogramą. Tai bendrovės „Žalvaris”, EMP. Klaipėdiečiai domisi, ar šių bendrovių darbuotojai gali senus akumuliatorius patys išvežti iš garažų.

Valstybinės įmonės „Toksika” ir privačių įmonių darbuotojai sakė, kad jeigu vairuotojas turi vos kelis senus akumuliatorius, naudingiau juos atvežti utilizuoti pačiam. „Už transportavimo kelio kilometrą reikia mokėti 2,14 Lt (mes išvežame ir padangas, plastmasę, skudurus), – sakė „Toksikos” darbuotojai. – Todėl dažniausiai dirbame pagal sutartis su įmonėmis.”

Bendrovėje EMP sakė pas klientus vykstantys tik tada, kai šie turi ne mažiau kaip pusę tonos akumuliatorių, nes kitaip neapsimoka. „Akumuliatorius sveria vidutiniškai 15 kg, todėl nesunku mums atvežti vieną kitą. Vairuotojai iš netoliese esančių garažų dažniausiai taip ir daro”, – sakė Šilutės plente įsikūrusios bendrovės „Žalvaris” darbuotojai.

Privačių utilizacijos įmonių vairuotojai už vieną seną akumuliatorių gauna nuo 6 iki 7,5 Lt, priklausomai nuo to, kiek moka už kilogramą – 40 ar 50 centų. Naujas akumuliatorius kainuoja nuo 90 iki 200 Lt.

Valerijus Rajevskis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.