ABBA – trio vietoj kvarteto

Iškilmių Kopenhagoje, rengiamų „Eurovizijos” dainų konkurso 50-mečio proga, išvakarėse pasaulio muzikinė bendruomenė labai sunerimo dėl gandų apie galimą popmuzikos legendos grupės ABBA susivienijimą – ir tik vienam vakarui.

Nuo 1982-ųjų, kai ABBA nariai oficialiai pareiškė, kad jų „projektas uždarytas”, didysis ketvertukas niekada ir niekur nesusirinko drauge. Abi poros – Benis su Agneta ir Bjornas su Anifrida – iširo ir susipyko. Vyrukai, tiesa, tarpusavyje bendravo ir netgi rengė bendrus projektus.

Periodiškai kildavo gandų apie ABBA susivienijimą, kaip buvo kalbėta ir apie „The Beatles”. Gandais viskas ir baigdavosi. Paskutinįkart jų protrūkis įvyko 2004-aisiais per „Euroviziją” Stambule, kur buvo labai rimtai rengiamasi sutikti popmuzikos klasika tapusių dainų atlikėjus.

Tačiau jų dainos „Waterloo” pergalės šiame konkurse trisdešimtmetį teko paminėti tik graudaus vaizdo klipo „ABBA. The Last Video Ever”, kuriame kompiuterinių gudrybių dėka ketvertukas susirinko viename kambaryje, demonstracija. Nesukalbamą Agnetą teko filmuoti atskirai. Ji net vardan jubiliejinio klipo nesutiko pabūti viename kambaryje su buvusiais kolegomis ir buvusiu vyru Bjornu.

Šiais metais viskas vėl priklauso nuo Agnetos sprendimo. Sutinka jau visi, išskyrus ją. Ji tyli. Renginio prodiuseris Sorenas Terkensenas sako, jog labai tikisi, kad grupė dalyvaus tokiame šou. „Galiausiai jie gali būti ne keturiese, užteks ir trijų”, – paskaičiavo prodiuseris.

Iš gyvųjų legendų koncerte „Congratulations” Kopenhagoje patvirtino dalyvausiąs seras Klifas Ričardsas. Taip pat čia planuoja užsukti 8-ojo dešimtmečio disko žvaigždės „Baccara”, o taip pat įvairių metų „Eurovizijos” konkurso nugalėtojai ir prizininkai Dana International, Alsu, Sertab Erener, Elena Paparizu ir netgi Liz Asia, pirmosios „Eurovizijos”, vykusios 1956 m. Lugane, nugalėtoja. Žadamos staigmenos, fejerverkai ir konkursas, kurio metu geriausia „Eurovizijos” daina bus renkama iš 14-os įvairių metų dainų-nugalėtojų, kurias šiam renginiui rinko visa Europa.

Trys ABBA nariai jau sutinka pasirodyti koncerte kartu – spyriojasi tik šviesiaplaukė Agneta

Parengta pagal „Moskovskyj komsomolec”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.