Pokalbių įrašai skandina valdininkus

Šį sausį Kauno rajono savivaldybę sudrebinusio korupcijos skandalo aplinkybės toliau nagrinėjamos teismo posėdžiuose. Vakar apklausti du Kauno rajono mero patarėjai, tarybos nariai Jonas Gediminas Jocius ir Janina Marcinkevičienė bei Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentas.

Dėl kyšininkavimo į teisiamųjų suolą sėdo Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas 56 metų Robertas Ramoška bei mero patarėjas, Keleivinio transporto komisijos vadovas 45 metų Vidmantas Spruogis. Jie kaltinami paėmę 20 tūkst. litų kyšį. Ramoškai taip pat inkriminuojamas piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi bei neteisėtas disponavimas šaudmenimis. Ramoška pripažino dalį kaltės, o Spruogis tvirtina, kad ši byla – provokacija.

Rajono mero patarėjas Jocius vakar teisme Spruogį ir Ramošką apibūdino kaip padorius, normalius žmones. Tarybos narys sutriko, kai teisme buvo paprašytas paaiškinti dėl tarpininkavimo, sprendžiant vienos keleivių vežimo bendrovės pažeidimus. „Gal nereikėtų jį labai smarkiai skalpuoti”, – skambindamas Ramoškai prašė Jocius, nukreipdamas pas skyriaus vedėją firmos, kurioje rasta keleivių vežimo taisyklių pažeidimų, vadovą.

STT agentai užfiksavo, kad su Ramoška kalbėdamas Jocius užsiminė, jog „už šią paslaugą iš firmos vadovo priklausys konjako butelis”. Mero patarėjas vakar negalėjo paaiškinti, ką reiškia tokie jo nurodymai.

Indrė Raugalaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.