Į Lietuvą atvyksta Moldovos vadovas

Antradienį oficialaus dviejų dienų vizito į Lietuvą atvyksta Moldovos prezidentas Vladimiras Voroninas. Jis ketina su aukščiausiais Lietuvos pareigūnais aptarti dvišalius santykius, susitikti su Lietuvoje gyvenančiais moldavų bendruomenės atstovais, apžiūrėti Vilniaus senamiestį ir Trakų pilies muziejų.

Pirmąją vizito dieną V. Voroniną priims Prezidentas Valdas Adamkus. Susitikimo metu ketinama aptarti dvišalius santykius, regioninio bendradarbiavimo galimybes, Moldovos bendradarbiavimą su Europos Sąjunga ir santykius su kaimyninėmis valstybėmis.

Kaip pranešė Prezidento spaudos tarnyba, po Lietuvos ir Moldovos prezidentų bei jų vadovaujamų delegacijų susitikimo abiejų valstybių vadovai pasirašys bendrą deklaraciją.

Be to, bus pasirašytas abiejų šalių teisingumo ministerijų bendradarbiavimo susitarimas bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Lietuvos vidaus reikalų ministerijos ir Moldovos kovos su ekonominiais nusikaltimais ir korupcija centro susitarimas dėl bendradarbiavimo kovojant su iš neteisėtos veiklos gautų pajamų legalizavimu.

Vakare svečias apsilankys Antakalnio kapinėse ir padės gėlių ant Sausio 13-osios aukų kapų. Vėliau V. Adamkus ir ponia Alma Adamkienė surengs iškilmingą vakarienę Moldovos prezidento garbei.

Trečiadienį numatytas V. Voronino susitikimas su Seimo Pirmininku Artūru Paulausku, užsienio reikalų ministru Antanu Valioniu. Jis taip pat apsilankys tautinių bendruomenių namuose, kur susitiks su Moldovos bendruomenės atstovais.

Vėliau svečiams bus surengta trumpa ekskursija po Vilniaus senamiestį ir Trakų pilies muziejų.

Trečiadienį vakare V. Voroninas išvyks iš Vilniaus į Taliną.

2005-09-27 05:06

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.