Lošimų priežiūros komisija inicijuoja Azartinių lošimų įstatymo pakeitimus

Valstybinė lošimų priežiūros komisija (VLPK) siūlo parengti naują daug kartų taisyto Azartinių lošimų įstatymo koncepciją, taip pat šio įstatymo bei Loterijų ir azartinių lošimų mokesčio įstatymo pataisas.

„Jau atėjo laikas iš esmės peržiūrėti Azartinių lošimų įstatymą, o ne rengti atskirus įstatymo pakeitimus, kurie dažniausiai naudingi tam tikroms verslininkų grupėms ir išbalansuoja bendrą teisinę bazę. Kadangi pakeista didesnė pusė visų įstatymo straipsnių, reikia rengti naują redakciją”, – Eltai sakė VLPK pirmininkas Česlovas Blažys.

Pirmadienį VLPK kreipėsi į savo steigėją – Lietuvos Vyriausybę dėl darbo grupės sudarymo įstatymų pakeitimams parengti. Į darbo grupę VLPK siūlo įtraukti visuomenės, suinteresuotų valstybės institucijų bei verslo atstovus.

Pasak Č. Blažio, darbo grupėje turėtų dalyvauti ir dviejų šalyje veikiančių azartinių lošimų operatorius jungiančių asociacijų atstovai.

VLPK duomenimis, nuo Azartinių lošimų įstatymo įsigaliojimo 2001 metų liepą jau pakeista 19 iš 34 jo straipsnių. Be to, pastaruoju metu Seime teikiami nauji šio įstatymo atskirų straipsnių pakeitimai.

Iš kitos pusės, pasak VLPK, atsiradusi azartinių lošimų verslo kontrolės ir priežiūros patirtis bei teisminė praktika skatina taisyti kai kurių šios srities santykių reguliavimą.

„Pavyzdžiui, dabartiniame įstatyme nieko nekalbama apie naujų technologijų – telekomunikacijų, interneto – panaudojimą azartinių lošimų versle. Taip pat reikia iš naujo svarstyti įstatymo nuostatą dėl nemažų pinigų sumų atidėjimo reikalavimo operatoriams – gal užtektų banko garantijos ir nereikėtų įšaldyti pinigų”, – apie numatomus pakeitimus svarstė Č. Blažys.

Pasak jo, naujoje įstatymo redakcijoje numatoma įteisinti privalomą lošėjų registraciją – esą informacija apie lošėjų amžių, lytį ir panašiai pasitarnautų rengiant socialinės apsaugos programas.

Šiuo metu Lietuvoje įregistruota 16 azartinius lošimus organizuojančių bendrovių ir 3 loterijų organizatoriai.

Pernai Lietuvos azartinių lošimų įstaigose gyventojai pralošė 87,34 mln. litų, loterijose – 52,035 mln. litų.
2005-09-26 16:49

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.