Savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė cigarečių ir dyzelinio kuro

Savaitgalį (rugsėjo 24-25 d.) Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus mobilios grupės pareigūnai sulaikė 3650 pakelių įvairių rūšių cigarečių, 660 litrų dyzelino, surašė 7 administracinių teisės pažeidimų protokolus ir 1 prekių sulaikymo protokolą.
Didžiausias kiekis cigarečių buvo sulaikytas šeštadienį, apie 16.30 val., kai vienos bendrovės įsteigtame muitinės sandėlyje siuntoje iš Latvijos į Angliją buvo rasta 2040 pakelių (40 800 vnt.) cigarečių „L&M” ir „L&M lights” su Rusijos Federacijos banderolėmis. Kadangi cigarečių siuntos savininko nustatyti nepavyko, muitinės pareigūnai cigaretes sulaikė ir surašė prekių sulaikymo protokolą.
Du neteisėti cigarečių gabenimo atvejai šeštadienį buvo nustatyti kelyje Tauragė-Šiauliai, kuriame patruliavo mobilios grupės pareigūnai kartu su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais. Viename iš patikrintų automobilių buvo rasta 410 pakelių neteisėtai gabenamų populiariųjų cigarečių „Saint George lights”, kitame – 330 pakelių tokios pat rūšies cigarečių. Pareigūnai gabentas cigaretes sulaikė, pažeidėjams surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus.
Šeštadienį, apie 9.30 val., Kalvarijos policijos komisariatui buvo perduoti du automobiliai ir juose gabentas kuras. Automobiliu „Ford Transit” per Kalvarijos pasienio kontrolės punktą iš Lietuvos į Lenkiją vykstantis Lenkijos pilietis R. W. be dokumentų įvairiose talpyklose gabeno 500 litrų dyzelinio kuro, o automobiliu „Chrysler Voyager” taip pat į Lenkiją vykstantis lenkas A. S. G. be dokumentų gabeno 160 litrų dyzelino.
Sekmadienį Kalvarijos pasienio kontrolės punkte buvo nustatyti 5 neteisėtai gabenamų cigarečių atvejai, kuomet Lenkijos piliečiai iš Lietuvos į Lenkiją automobiliuose gabeno cigaretes.
Lenkijos piliečių neteisėtai gabentos cigaretės buvo sulaikytos, visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.