Lietuvos rinktinė baigė čempionatą penktoje vietoje

Lietuvos vyrų nacionalinė krepšinio rinktinė pergalingai baigė pasirodymą Europos čempionete. Mūsiškiai 79:70 įveikė Slovėnijos krepšininkus ir iškovojo penktąją vietą.

Nors šis mačas abejoms komandos buvo tik formalumas, rungtynes jos pradėjo besigindamos. Pirmieji taškus pelnė slovėnai, tačiau Lietuvos krepšininkai neužtruko juos pasivyti bei aplenkti. Sėkmingai baudos aikštelėje kovojo Robertas Javtokas, gerai į žaidimą įsijungė Paulius Jankūnas, kuris tik išėjęs į aikštelę pataikė tritaškį, o vėliau blokavo priešininką, atkovojo kamuolį ir perdavė jį kontratakai, kurią užbaigė įspūdingas R.Javtoko dėjimas. Kėlinuką Lietuvos krepšininkai laimėjo 27:19.

Antrasis kėlinukas prasidėjo taikliais R.Javtoko ir R.Šiškausko metimais, į ką slovėnai atsakydavo vienu baudos metimu iš dviejų. Gražiai ir sėkmingai puolant žaidę lietuviai vis didino persvarą ir baigiantis antrajam kėlinukui jau turėjo devyniolikos taškų persvarą – 45:26. Beje, šio kėlinuko metu pirmuosius taškus Europos čempionate pelnė Simonas Serapinas, kuris pataikė tritaškį.

Trečiasis kėlinukas prasidėjo taikliu R.Javtoko metimu su pražanga. Po kelių atakų pasipylė dėjimai: įspūdingai kontratakas užbaigė R.Javtokas ir M.Lukauskis, trečiąjį dėjimą atliko K.Lavrinovičius. Kitos atakos metu dar du taškus pridėjo R.Javtokas, kurio sąskaitoje po trijų kėlinukų buvo 20 taškų. Trečiojo kėlinuko pabaigoje antrąjį tritaškį pataikęs S.Serapinas prarado kamuolį ir bandydamas jį susigrąžinti buvo nubaustas nesportine pražanga, po kurios slovėnai spurtavo 13:0 ir sumažino lietuvių persvarą iki 8 taškų – 60:52.

Ketvirtąjį kėlinuką pradėjo taiklus R.Javtoko baudos metimas, o nesportine pražanga buvo nubaustas Bostjanas Nachbaras. Nors slovėnai nepasidavė ir dar aktyviau gynėsi, iniciatyvos ėmėsi Ramūnas Šiškauskas, pataikęs dvitaškį ir tritaškį. Trimis taškais į lietuvių krepšį atsilygino Slovėnijos rinktinės įžaidėjas Jaka Lakovičius. Tuomet tritaškį pataikė D.Lavrinovičius, kuris netrukus paliko aikštelę dėl penkių pražangų limito. Likus žaisti kiek mažiau nei tris minutes, po E.Lorberko pataikyto tritaškio skirtumas sumažėjo iki 5 taškų (72:67), tačiau R.Šiškausko tritaškis atstatė pranašumą ir lietuviai šventė pergalę – 79:70

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos rinktinė baigė čempionatą penktoje vietoje"

  1. eimis

    o jie tai paware labaj gerai suzhaide tik gale buwo klaiduchiu bet musu draugai nepasidawe

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.